08/12/2013 | Yazar: Kaos GL

Ayrımcılığa Karşı Dersler, İnsan Hakları Haftası’nda Hacettepe Üniversitesi ve ODTÜ’de devam ediyor

Ayrımcılığa Karşı Dersler Hacettepe ve ODTÜ ile Sürüyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Ayrımcılığa Karşı Dersler, İnsan Hakları Haftası’nda Hacettepe Üniversitesi ve ODTÜ’de devam ediyor
 
“Medya ve LGBT Temsili”nin işleneceği Gülsüm Depeli’nin dersi, Hacettepe Üniversitesi, İletişim Fakültesi’nde 9 Aralık Pazartesi, 13:30-16:30 saatleri arasında yapılacak.
 
Deniz Canel-Çınarbaş’ın Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Klinik Psikoloji Yüksek Lisans Dersinde ise “Hastalıktan Hak Talebine Eşcinselliğin Seyri ve Eşitsizliğe Karşı LGBT Mücadelesi” ele alınacak. 11 Aralık Çarşamba günkü ders 11:40-14:30 saatleri arasında yapılacak.
 
Kaos GL’den Ali Erol’un konuk olacağı Ayrımcılığa Karşı Derslerin ardından “İnsan Hakları Haftası”nda gerçekleşecek Kaos GL’nin Sempozyum programı Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü ile Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde devam edecek.  
 
Kaos GL Derneği, “Ayrımcılığa Karşı Dersler” programı ile Ankara’daki bütün üniversitelerde farklı derslere katılmayı ve LGBT’lerin sorunlarını tartışmayı hedefliyor.
 
Ankara’da farklı üniversitelerin, eğitim bilimleri, sosyoloji, kamu yönetimi, siyasal bilgiler, uluslararası ilişkiler, iletişim, kadın çalışmaları, sosyal hizmet, psikoloji, psikolojik rehber danışmanlık, tıp ve sağlık bilimleri gibi alanlarında farklı derslere konuk olarak LGBT’lerin sorunlarını görünür kılmaya çalışan Kaos GL Derneği tarafından akademisyen ve öğrencilere çağrı yapıldı.
 
Akademisyen ve öğrencilerden gelecek davetleri değerlendirecek olan Kaos GL, derslerin alanı ve kapsamı üzerinden cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği ayrımcılığı ile LGBT konularının tartışılmasına katkı sunacak.
 
Ayrımcılığa Karşı Dersler
LGBT alanında çalışmak isteyen öğrenci ve akademisyenlerle işbirliğine açık olan Dernek, “Ayrımcılığa Karşı Dersler” programı kapsamında davet bekliyor: egitim@kaosgl.org

Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam