13/03/2014 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL ‘Ayrımcılığa Karşı Dersler’ programı ile Ankara’daki bütün üniversitelerde farklı derslere katılmayı ve LGBT’lerin sorunlarını tartışmayı hedefliyor.

Kaos GL “Ayrımcılığa Karşı Dersler” programı ile Ankara’daki bütün üniversitelerde farklı derslere katılmayı ve LGBT’lerin sorunlarını tartışmayı hedefliyor.
Ankara’da farklı üniversitelerin, eğitim bilimleri, sosyoloji, kamu yönetimi, siyasal bilgiler, uluslararası ilişkiler, iletişim, kadın çalışmaları, sosyal hizmet, psikoloji, psikolojik rehber danışmanlık, tıp ve sağlık bilimleri gibi alanlarında farklı derslere konuk olarak LGBT’lerin sorunlarını görünür kılmaya çalışan Kaos GL Derneği tarafından akademisyen ve öğrencilere çağrı yapıldı.
 
Akademisyen ve öğrencilerden gelecek davetleri değerlendirecek olan Kaos GL, derslerin alanı ve kapsamı üzerinden cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği ayrımcılığı ile LGBT konularının tartışılmasına katkı sunacak.
 
Ayrımcılığa Karşı Dersler
LGBT alanında çalışmak isteyen öğrenci ve akademisyenlerle işbirliğine açık olan Dernek, “Ayrımcılığa Karşı Dersler” programı kapsamında davet bekliyor: egitim@kaosgl.org
Queer Çalışmaları Programı
Kaos GL Derneği geçen yıl başladığı “Queer Çalışmaları Programı” kapsamında yürüttüğü derslere bu yıl da sürdürüyor.
 
Ankara Üniversitesi Kadın Çalışmaları Yüksek Lisans Programı kapsamında güz döneminde “Heteroseksizm Eleştirisi ve Alternatif Politikalar” dersi ile başlayan program, bahar döneminde “Queer Çalışmaları” dersi ile devam edecek.
 
Kaos GL Eğitim Çalışma Grubu ise Milli Eğitim sürecinde eğitimin heteronormatif yapısını deşifre etme ve öğretmenlere, psikolojik rehber danışmanlara yönelik eğitim programları yürütüyor.

Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam