09/11/2015 | Yazar: Kaos GL

Ayrımcılık Karşıtı Dersler kapsamında Kaos GL Derneği eğitim çalışma grubundan Seçin Tuncel TED ve Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesinde, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik(PDR) öğrencileriyle bir araya geldi.

Ayrımcılığa Karşı Dersler TED ve Hacettepe Üniversitesindeydi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Ayrımcılık Karşıtı Dersler kapsamında Kaos GL Derneği eğitim çalışma grubundan Seçin Tuncel TED ve Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesinde, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik (PDR) öğrencileriyle bir araya geldi.

TED Üniversitesi’nden Prof. Dr. Figen Çok ve Hacettepe Üniversitesi’nden Doç. Dr. İbrahim Keklik'in yürüttüğü derslere katılan Kaos GL Derneği’nden Seçin Tuncel, LGBTİ kavramları anlatıp, Kaos GL derneği tanıttı. Öğrencilerin sorularıyla devam eden derste okul ve  ailelerle çalışma deneyimleri aktarıldı.  PDR öğrencilerinin meslek hayatında karşılaşabilecekleri sorunlar da sıklıkla gündeme geldi.  Her iki derste de Figen Çok ve İbrahim Keklik, öğrencilere bu sorunlarla nasıl baş edebileceklerini ve ayrımcılık yapmadan çocukları odağa alan ve koruyan bir eğitimci olarak konuya dâhil olabileceklerini aktardılar.

Kaos GL, 2003’ten bu yana her yıl Ankara Üniversitesi PDR ve Sınıf Öğretmenliği bölümünde derse katılıyor ve öğrencilerin sorularını cevaplıyor. Kaos GL, bu sene'de 18 Kasım’da Yar. Doç. Dr Sevgi Sezer'in eğitim fakültesinde yürüttüğü dersle, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik bölümünden öğrencilerle bir araya gelecek.

*Bu etkinlik Kaos GL Derneği'nin yürüttüğü Farkındalık Projesi kapsamında Avrupa Birliği Demokrasi ve İnsan Hakları Programı’nın destekleriyle gerçekleştiriliyor.


Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam