28/07/2011 | Yazar: Kaos GL

Kendisini Türkiye kökenlilerin kurmuş olduğu Alman partisi olarak tanıtan BİG Partisi, cinsel yönelimler ile cinsiyet kimliklerinin okullarda anlatılacak olmasına karşı çıkıyor.

Kendisini Türkiye kökenlilerin kurmuş olduğu Alman partisi olarak tanıtan BİG Partisi, cinsel yönelimler ile cinsiyet kimliklerinin okullarda anlatılacak olmasına karşı çıkıyor.
 
Almanya genelinde 7 eyalette kurulmuş olan parti amacını, “çok kültürlü Almanya toplumunda değişimlere hakkı ile cevap veren, yenilikçi ve adil siyasi çözümler getirmektir” şeklinde tanımlıyor.
 
Almanya’da göçmenlerin oylarına talip olarak eyalette örgütlenen ve Berlin seçimlerine katılmaya hak kazanan BIG Partisi, News.EU’nun hbaerine göre Eyalet Eğitim Senatörlüğü’nün kararına tepki gösterdi. Berlin’de bu eğitim-öğretim döneminde okullarda zorunlu eşcinsellik dersi verileceği yönündeki kararı eleştiren parti eyelet başkanı ve milletvekili adayı İsmet Mısırlıoğlu, “Çocuklarımıza beş yaşından itibaren eşcinsellik, biseksüellik, tarnsseksüellik gibi konularda ders okutulacak. Bu mecburi ders uygulamasını özendirici buluyor ve karşı çıkıyoruz” dedi.
 
“Derslerde eşcinselliğe özendiren masallar anlatılacak!”
Partisi adına açıklamada bulunan Mısırlıoğlu “Bu dersler eşcinselliğe özendiren masal ve hikayeler anlatılarak, çizgi romanlar şeklinde konuşma baloncuklarının içi, çocuklara homoseksüellik yasam tarzına özendiren bilgilerle doldurulacak” ifadelerini kullandı. Mısırlıoğlu açıklamasında, pandomim ve tiyatro oyunları ile çocuklara uygulamalı “erken boşalma”, “masturbasyon”, karanlık oda gibi konuların ders olarak sunulacağını söylüyor. 
 
“Her türlü ayrımcılığa karşı dersler verilmelidir!”
Okullarda cinsel yönelimler ile cinsiyet kimliklerinin anlatılacak olmasını “çocuklara eşcinsellerin yaşam tarzı empoze edilecek” şeklinde ifade ederek bu duruma karşı olduğunu belirten BIG Partisi’den Mısırlıoğlu bununla birlikte “her türlü ayrımcılığa karşı dersler verilmelidir!” diyor!
 
Yenilik ve Adalet İçin İttifak (BIG) Partisi, Berlin’de LGBT varoluşları anlatacak dersi israf olarak görüyor:
 
“Bizden alınan vergilerle okullardaki öğretmen açığı kapatılmalı ve eğitim kalitesinin yükseltilmesi yönünde yeni projeler geliştirilmelidir. Sınıf başına düşen öğrenci sayısı azaltılmalıdır! Gereksiz kampanyalar için paralar boşa harcanmamalıdır. Bu kampanya çocuklarımızı zarar veriyor.” 
 

Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam