30/06/2014 | Yazar: Kaos GL

Gündem Çocuk Derneği, 18-25 yaşındaki yetişkinlerle görüşerek çocuklukta yaşanan ayrımcılıkları ortaya çıkaran bir rapor derledi.

Ayrımcılığın çocuk hali: Sosyal adaletsizliğin bir başka yüzü Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Gündem Çocuk Derneği, 18-25 yaşındaki yetişkinlerle görüşerek çocuklukta yaşanan ayrımcılıkları ortaya çıkaran bir rapor derledi. “Türkiye’de Çocuğa Yönelik Ayrımcılık Raporu” çocukların etnik kökenden cinsel yönelime, ekonomik durumdan engelliliğe farklı sebeplerle yaşadığı ayrımcılıklara odaklanıyor.
 
Raporun cinsel yönelim temelli ayrımcılıkla ilgili kısmında, çocukların cinsel yönelimlerinin görmezden gelindiği belirtilerek bu alanda yaşanan baskı ve ayrımcılığa ilişkin şu görüşme notuna yer veriliyor:
 
“İlkokul bir ya da ikinci sınıfa gittiğim yıllardı. O zamanlar kot ceket modaydı. Neyse bir mağazaya girdik. Ben ondan almak istediğimi söyledim. Mağazadaki tezgâhtar şey demişti: ‘Biz onları kız çocuklarına satıyoruz, sen bunu istediğine emin misin?’ Babam da şey demişti, ‘o da zaten kız gibi, fark etmez’ demişti. Ben bunu hayatım boyunca hiç unutmadım. Rezil olmuş gibi hissettim kendimi.”
 
Raporda ayrıca çocuklara yönelik ayrımcılığın önlenmesi için devlete, sivil topluma ve bireylere düşen görevler paylaşılıyor.  

Etiketler: insan hakları
İstihdam