08/04/2016 | Yazar: Kaos GL

"2016 yılı, Kaos GL için sosyal hizmetlere erişimi mümkün kılmanın yollarının arandığı bir yıl olacak."

Ayrımcılık Karşıtı Ders zili Hacettepe’de çaldı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

"2016 yılı, Kaos GL için sosyal hizmetlere erişimi mümkün kılmanın yollarının arandığı bir yıl olacak."

Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü’nden Doç. Dr. Sema Buz Sema Buz’un İnsan Davranışı ve Sosyal Çevre dersine Kaos GL Derneği’nden Umut Güner katıldı.

LGBTİ kavramları ve tarihsel süreç, eşcinselliğe ilişkin önyargı ve mitlerin konuşulduğu derste özellikle sosyal hizmet eğitiminde LGBTİ’ler ve yaşadıkları sorunlar üzerinde duruldu.

Kaos GL’den Umut Güner, 2016 yılının Kaos GL için sosyal hizmetlere erişimi mümkün kılmanın yollarının arandığı bir yıl olacağının altını şu sözleriyle çizdi:

“Kaos GL Dünya İnsan Hakları Günü doyasıyla düzenlediği Ayrımcılık Karşıtı Sempozyum 2016’nın ana teması Sosyal Hizmet olacak. Yurt dışından ve Türkiye’den iyi örneklere yer verilecek sempozyum öncesinde Kaos GL Sosyal Hizmet bölümlerinde ve farklı şehirlerde şubelerle ortak etkinlikler yapıyoruz. İster şehir dışı ister şubelerden gelen talepleri geri dönüyoruz ve Sosyal Hizmet Çalışma grubumuzla birlikte şehir şehir uzmanlarla buluşuyoruz.”  

Ayrımcılık Karşıtı Dersler neden sizin kampüsünüzde olmasın?

Kaos GL Derneği Ankara’ da farklı üniversitelerin eğitim bilimleri, sosyoloji, kamu yönetimi, siyasal bilgiler, uluslararası ilişkiler, iletişim, kadın çalışmaları, sosyal hizmet, psikoloji, psikolojik rehber danışmanlık, hukuk, tıp ve sağlık bilimleri gibi fakülte ve bölümlerin derslerine konuk olarak birlikte ders yapıyor.

Akademisyen ve öğrencilerden gelecek davetleri değerlendirecek olan Kaos GL, derslerin alanı ve kapsamı üzerinden cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği ayrımcılığı ile LGBTİ konularının tartışılmasına katkı sunacak.

LGBTİ alanında çalışmak isteyen öğrenci ve akademisyenler, “Ayrımcılığa Karşı Dersler” programı kapsamında Kaos GL Derneği’ne egitim@kaosgl.org adresinden ulaşabilir. 

Öğrenciyim ne yapabilirim?

Ders programında yer alan konular içerisinde LGBTİ alanı ile ilişkilendirilecek herhangi bir gündem var ise ders hocası ve Kaos GL ile iletişime geçebilirsiniz.

Hocayım ne yapabilirim?

Kaos GL birçok farklı alanda multidisipliner akademik üretimin de gerçekleştiği bir kurum. Herhangi bir dersinizin bir gününü Kaos GL ile birlikte yürütmek isteyen öğretim görevlileri de aynı adresten Kaos GL ile iletişime geçebilir.


Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam