09/10/2023 | Yazar: Kaos GL

Kuir Kıbrıs Derneği, 11 Ekim Uluslararası Açılma Günü’nü birlikte kutlamaya çağırıyor.

“Ayrımcılık ve önyargıdan uzak, kapsayıcı ve güvenli bir ortam yaratmaya kararlıyız” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kuir Kıbrıs Derneği, 11 Ekim Uluslararası Açılma Günü’nü birlikte kutlamaya çağırıyor.

“Açılmanın inanılmaz derecede kişisel ve bazen zorlu bir yolculuk olabileceğini toplumsal baskı ile mücadele dolu cesaret gerektiren uzun bir süreç olduğunu biliyoruz. Bu bir kendini keşfetme ve özgünlük yolculuğudur.”

Kuir Kıbrıs’ın “Ayrımcılık ve önyargıdan uzak, kapsayıcı ve güvenli bir ortam yaratmaya kararlıyız” diyerek davet ettiği kutlama 18:00’de Djumba Cafe & Hotel’de (Lefkoşa) başlayacak.  

Etkinliğe katılım için buradan form doldurmak gerekiyor.

Nedir bu “açılmak”?

“Açılmak” bir kişinin cinsel yönelimi, cinsiyet kimliği ya da cinsiyet ifadesi hakkında kendisine ve/veya çevresine açılması demektir. Tekil bir an veya tekil bir eylemden oluşmaz. Aksine sorular, arayışlar ve cevaplarla şekillenen, başka bir anlamla hiç bitmeyen bir süreç olarak ele alınabilir.

Herkesin heteroseksüel ve cisgender sayıldığı bir ortamda “öyle” olmadığını söylemek, akıllara bazı sorular getirir. Kendinize mi açıldınız? Aynı cinsiyetten olduğunuz birini arzuladığınızı, ondan hoşlandığınızı mı fark ettiniz? Sadece bu arkadaşınızı çok çok çok mu seviyorsunuz, yoksa bu eşcinsellik mi? Biseksüel olabilir misiniz? Belki de hiç kimseden hoşlanmakla ilgili olmadan, bir cinsiyetiniz olmadığına kanaat getirdiniz ya da var ve size atanan cinsiyetle hissettiğiniz aynı değil. Merak etmeyin, yalnız değilsiniz. Ama bu soruların cevabını sizden başka kimse bilemez ve sizi sorgulayamaz.

“Böyle şeyler hisseden başkaları da var mı? Nereden çıktı bu duygular? Kafam mı karışık? Geçici bir heves mi yoksa? Yahu bir dakika ben LGBTİ+’lara hiç benzemiyorum ki… Yok, kesin saçmalıyorum, farklı biri olmak için kendimce bahaneler uyduruyorum. Ya öyle değilse, ya gerçekse? Ben şimdi bunu kimseye söyleyemem ki? Ne yapacağım ben?” sorularıyla da boğuşabilirsiniz. Bu kendine açılma denen, bitmeyen sürecin ilk adımı olabilir. Derin bir nefes alın, kendinizi rahat bırakın. Şu ana kadar yaşadığınız “siz”den farklı biri değilsiniz. Kendinize uzaktan, hiç tanımadığınız biriymiş gibi bakmanıza, incelemeye çalışmanıza gerek yok. Duygularınıza ve hislerinize kulak vermeniz bu bağlamda yardımcı olacaktır.

Kendine, ailene, çevrene ya da dünyaya “açılmak” nedir? Neden ihtiyaç duyulur? Buyrun.


Etiketler: yaşam, aile, cinsellik
İstihdam