17/11/2023 | Yazar: Kaos GL

Kıraathane İstanbul Edebiyat Evi, “Azınlık Stresiyle Mücadele” sohbetiyle deneyimleri paylaşmaya, güçlenmenin yollarını konuşmaya davet ediyor.

“Azınlık Stresiyle Mücadele” sohbeti Kıraathane’de Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Azınlık stresi, azınlık grupların damgalanma ve ayrımcılık gibi nedenlerle yaşadıkları zorlukların yarattığı stresi tanımlar. Cinsel kimliğe ve yönelime dayalı ayrımcılığa maruz kalmanın ve şiddeti her gün artan tehditlerin sonucunda ortaya çıkan stresin artışının kuşkusuz ruh sağlığı üzerinde oldukça olumsuz etkileri var. Peki bu ayrımcılık ve stresle nasıl mücadele edeceğiz? Haklarımıza ve ruh sağlığımıza sahip çıkmak için neler yapabiliriz?

Kıraathane İstanbul Edebiyat Evi, Uzm. Dr. Necip Çapraz ve Züleyha Baransel’in katılımıyla ayrımcılık, damgalanma, açıkça hedef gösterilme, vatandaşlık haklarının yok sayılması ve kriminalize edilme üzerine “Azınlık Stresiyle Mücadele” sohbetine davet ediyor.

23 Kasım Perşembe günü 19:30’da gerçekleşecek sohbete katılmak için bu sayfanın en alt kısmında yer alan kayıt formunu doldurmak gerekiyor.

Uzm. Dr. Necip Çapraz hakkında

Tıp fakültesini Dokuz Eylül Üniversitesi’nde, psikiyatri eğitimini ise İzmir Katip Çelebi Atatürk Eğitim Araştıma Hastanesi’nde tamamladı. Şu anda kendi ofisinde çalışmaktadır. Klinik ve mesleki ilgi alanları ruhsal travma, cinsel işlev bozuklukları ve cinsel terapiler, psikanalitik psikoterapi ve psikodramadır.

Züleyha Baransel hakkında

Şanlıurfa doğumlu, 52 yaşında. Yaklaşık 9 yıldır LGBTİ+ Aileleri ve Yakınları Derneği (LİSTAG) gönüllüsü, trans bir kızı var.


Etiketler: insan hakları, yaşam, nefret suçları, sağlık
İstihdam