20/09/2012 | Yazar: Kaos GL

19. Uluslararası Altın Koza Film Festivali kapsamında Elfe Uluç’un ilk uzun metrajlı filmi olan Aziz Ayşe’nin galası gerçekleştirildi.

Aziz Ayşe’nin Galası Gerçekleştirildi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
19. Uluslararası Altın Koza Film Festivali kapsamında Elfe Uluç’un ilk uzun metrajlı filmi olan Aziz Ayşe’nin galası gerçekleştirildi.
Real Avm içerisindeki Cinemaximumda gerçekleştirilen galaya, film ekibinin yanı sıra sinema dünyasından çok sayıda kişi katıldı. Vatandaşların tüm salonu doldurduğu galada, bazı vatandaşlar yer bulamayınca filmi merdivenlerden izledi.
 
Aziz Ayşe’nin başrolünde Feride Çetin öne çıkarken, Engin Altan Düzyatan, Esmeray, Şenol Küçükyıldırım, Orhan Edip Ertürk, Cenk Sözeri ve Melikşah Yardımcı da filmde yer alan isimler arasında bulunuyor.
 
Kağıt toplayıcısı bir transın hayatını anlatan Aziz Ayşe Elfe Uluç’un ilk uzun metrajlı filmi. Filmin konusu kısaca şöyle: Ayşe, çöplerden kazandığını aç kalmak pahasına hayır kurumlarına, camiye bağışlayan bir kağıt toplayıcısıdır. Bir tesadüfle bir gün bir çiftin hayatına girer ve kendi de dahil bu üç kişinin kimliklerin ve hayatlarının değiştiği bir yolculuk başlar.
 
Filmin Yönetmeni Elfe Uluç, Ayşe karakterini canlandıran Melikşah Yardımcı’dan bir gazetede çıkan yazı vasıtasıyla haberinin olduğunu ve filmin başındaki Yardımcı’yla tanışma sahnesinin tamamen doğal ve gizli çekim olduğunu söyledi.
 
Festival kapsamında gösterilen filmleri izleyen seyircilere verilen kartlarla, filmlere puan vermeleri isteniyor. Festival sonunda kazanan filmlerin belirlenmesinde vatandaşların yorumları da etkili olacak.
 

Video Haber İkon  İlgili Video:


Etiketler: kültür sanat
İstihdam