04/02/2013 | Yazar: Kaos GL

İzmir’de 2010 yılında öldürülen Ayşe Selen Ayla, Azra Has ve Esra Yaşar’ın katil zanlısı Hamdi Ayri yarın son kez hâkim karşısına çıkacak.

İzmir’de 2010 yılında öldürülen Ayşe Selen Ayla, Azra Has ve Esra Yaşar’ın katil zanlısı Hamdi Ayri yarın son kez hâkim karşısına çıkacak.
İzmir 7. Ağır Ceza Mahkemesi, yarınki son duruşmada, birer gün arayla üç kişiyi öldüren Hamdi Ayri hakkında vereceği kararı açıklayacak.
 
Hamdi Ayri için üç kişiyi kasten öldürmekten 3 kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına ek olarak; silahla yağma suçundan 45, ruhsatsız silah kullanmaktan 1 yıl olmak üzere 46 yıl hapis cezası isteniyor. 
 
Mahkeme, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Siyah Pembe Üçgen LGBT Derneği’nin (SPÜ) davaya müdahillik taleplerini, 26 Mart 2012 tarihinde görülen dokuzuncu duruşmada kabul etmişti.
Esra Yaşar, Ayşe Selen Ayla ve Azra Has’a Adalet; Katillere Müebbet!
 
Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu ve Siyah Pembe Üçgen İzmir LGBT Derneği, dava duruşması günü Bayraklı Adliyesi C Blok Girişi’nde eyleme çağırdı.
 
İzmir'de 2010 yılının Nisan ayında birer gün aralıklarla katledilen Esra Yaşar, Ayşe Selen Ayla ve Azra Has cinayetleri davasının karar duruşmasında yapılacak eylemin çağrısı şöyle:
 
“Yakınlarını kadın cinayeti sonucu kaybetmiş ailelerle birlikte kadın cinayetlerini ve nefret cinayetlerini durdurmak için mücadelemizi sürdürüyoruz. Esra Yaşar, Ayşe Selen Ayla ve Azra Has davasının karar duruşmasında sen de yanımızda ol! Kadınlara koruma, katillere ağır ceza!”
 
Tarih: 5 Şubat 2013
Saat: 13:00
Yer: Bayraklı Adliyesi C Blok Girişi

İletişim:
0 555 562 40 86
İnternet Adresi: www.kadincinayetlerinidurduracagiz.net
Mail Adresi: kadincinayetlerinidurduracagiz@gmail.com
Facebook Grubu: Kadın Cinayetlerini Durduracağız
Twitter: @KadinYuruyusu
 
İlgili haberler:
 
Aile Bakanlığı “Azra”yı da “Aile”ye Dâhil Edecek mi?
 
Mahkeme LGBT Derneğinin Müdahillik Talebini Kabul Etti
 
Azra Has Sokağında Ayrımcılık!

Etiketler: insan hakları, nefret suçları
İstihdam