08/02/2021 | Yazar: Kaos GL

Demokrasi ve Atılım Partisi ve Gelecek Partisi başkanları hükümetin LGBTİ+’ları hedef göstermesini değerlendirdi. Babacan “bir kesimi marjinalleştiriyor” derken Davutoğlu “ailenin korunmasını esas alıyoruz ama vatandaşlar kanun önünde eşit” dedi.

Babacan ve Davutoğlu’ndan LGBTİ+’lara yönelik nefret söylemi sorusuna yanıt Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan ile Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun ortak basın toplantısında, Medyascope’tan Okan Yücel hükümetin LGBTİ+’ları hedef göstermesini her iki parti liderine de nasıl değerlendirdiğini sordu.

Parti başkanları nefret söylemini doğru bulmadıklarını, “LGBTİ+” ifadesini bir kez dahi geçirmeden verdikleri yanıtlarında ifade ettiler. Her iki parti başkanı da ailenin korunmasını hedeflediklerini söyledi.

Babacan: “herkesin hayat tarzını olduğu gibi kabul ediyoruz, aile kurumunun da güçlü olması gerektiğini savunuyoruz”

Gazeteci Okan Yücel’in sorusuna DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan şu yanıtı verdi: “Bir siyasi partinin vatandaşına nasıl baktığına dair çok temel bir soru. Biz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkesin hayat tarzını olduğu gibi kabul ediyoruz ve Türkiye’de anayasamız gereği olarak da aile kurumunun da güçlü olması gerektiğini savunuyoruz.”

Babacan, hükümetin kendisine destek vermeyeceğini düşündüğü grupları marjinalleştirdiğini, “Şu var ki hükümet bakıyor, küçük gruplar hedefliyor kendisine. Kendine pek de destek vermeyecek grupları gözüne kestirip düşmanlaştırıyor, terörist ilan ediyor, marjinalleştiriyor, toplumsal yapı üzerinde çatlaklar oluşturuyor. Sadece ve sadece iktidarının sürdürülebilirliği için yapıyor bunu. İktidar böyle bir zihniyet ile bu ülkenin, toplumunun birlik ve bütünlüğünü sağlayamaz. Sosyal yapısında birlik bütünlüğü sağlayamaz, adeta nefret tohumları ekiyor toplumun farklı kesimleri arasında. Nasılsa bana oy gelmez diye düşündüğü kesimleri düşmanlaştırarak, kendisine destek verenleri konsolide etmeye çalışıyor. Bunların hepsi beyhude.”

Davutoğlu: “Aile değerlerini esas alan ve ailenin korunmasını esas alan bir yapıya sahibiz”

Aynı soruyu Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ise şöyle yanıtladı: “Toplumsal gösteri yapmak anayasal bir haktır. Barışçıl şekilde toplumun ortak değerlerine saygı göstererek bunu yapar, iktidarda bu hususları göz önüne alır. Ama burada öyle olmuyor iktidar bütün Boğaziçi camiasının ortak meselesi olan bir tepkiyi toplumun bir kesimi tarafından olumsuz algılanacak şekilde bir grubun içine sokuyor. Ve o haklı taleplerin göz ardı edilmesinin önüne geçiyor. Aile değerlerini esas alan ve ailenin korunmasını esas alan bir yapıya sahibiz. Ama Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları anayasal haklar bakımından eşittir.”

Demokrasi ve Atılım Partisi: "Genel Başkanımız Ali Babacan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu Ortak Basın Toplantısı" (pscp.tv)

 

 


Etiketler: insan hakları, siyaset
nefret