20/05/2025 | Yazar: Kaos GL
Kalabalik+, Türkiye’deki LGBTQ+ dayanışmasını İsveç ve uluslararası medyada duyurmayı ve dayanışmayı destekleyen toplulukları bir araya getirmeyi hedefliyor.

Geçtiğimi aylarda HÜDA-PAR’ın Meclis’e sunduğu LGBTİ+ karşıtı kanun teklifine karşı çıkmak için Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi Özel Prosedürleri’ne başvuru kampanyası başlatan Kalabalik+, ismini Türkçe "kalabalık" kelimesinin İsveççe'de "kalabalik" olarak geçişinden ve bu kelimenin ifade ettiği kaos ve büyük düzensizlikten alıyor.
Başvuru adımları ve detaylı bilgi için tıklayın.
İsveç’te LGBTQ+ birey olarak tanınıp iltica eden bireyler ile birlikte LGBTQ+ hakları alanında çalışma faaliyetleri ve sosyal aktiviteler düzenleyen Kalabalik+, kendisini şöyle tanıtıyor:
“Kalabalik+, Türkiye’deki LGBTQ+ dayanışmasına destek sağlamak amacıyla iki arkadaş tarafından kurulmuş bir platformdur. Misyonu, Türkiye’deki LGBTQ+ dayanışmasını İsveç ve uluslararası medyada duyurmak, bu dayanışmayı destekleyen toplulukları bir araya getirerek yaratıcı işbirlikleri ve zemin hazırlamaktır. Ayrıca, Kalabalik+ İsveç’te LGBTQ+ birey olarak tanınıp iltica eden bireyler ile birlikte LGBTQ+ hakları alanında çalışma faaliyetleri ve sosyal aktiviteler düzenlemektedir. Kalabalık+, resmi bir oluşum olmamakla birlikte sivil toplum temelli bağımsız bir girişimdir.”
Kalabalik+ nerededir?
“Kalabalik+ yalnızca fiziksel bir oluşum değil, internetin var olduğu her yerde, sizinle birlikte yaşayan bir dayanışma platformudur. Her konumdan erişilebilen sosyal medya kanallarımız aracılığıyla, Kalabalik+ içeriklerine kolaylıkla ulaşabilir ve bu hareketin bir parçası olabilirsiniz. Günümüzde artan nefret suçları ve kısıtlanmaya yüz tutan ifade özgürlüğü ortamında, dayanışmanın anlamı daha da belirginleşmektedir. Özellikle LGBTQ+ bireyler için, Kalabalik+ platformu yalnızca destek mekanizması olmakla kalmıyor, aynı zamanda insan hakları ve ifade özgürlüğü mücadelesinde önemli bir güç kaynağı olmaktadır. Sen de kalabalığa katıl, bu dayanışmaya destek ver!”
Etiketler: insan hakları, dünyadan