08/11/2006 | Yazar: KAOS GL

BaharANKARA Türkiyeli Eşcinsellerin, Eylül 1998’de İstanbul’daki buluşmalarından sonra 2. buluşmalarıydı. Bu üç gün boyunca yaşananlar ve birlikteliğimiz, katılamayanların da yanımızda olduğunu hissetmemizdi önemli olan.

BaharANKARA Türkiyeli Eşcinsellerin, Eylül 1998’de İstanbul’daki buluşmalarından sonra 2. buluşmalarıydı. Bu üç gün boyunca yaşananlar ve birlikteliğimiz, katılamayanların da yanımızda olduğunu hissetmemizdi önemli olan.

KAOS GL

BaharANKARA Türkiyeli Eşcinsellerin, Eylül 1998’de İstanbul’daki buluşmalarından sonra 2. buluşmalarıydı. 23 Nisan’ın Cuma gününe denk gelmesi dolayısıyla Ankara dışından gelecek olanların zamanı daha rahat kullanabileceklerini düşünerek BaharANKARA’nın tarihini 24-25 Nisan olarak belirlemiştik. Tarihin belirlenmesinin ardından Kaos Grubu olarak bir organizasyon komitesi oluşturuldu ve bu arkadaşlar hafta içinde toplanmaya başladılar. Yaptıkları toplantılarda genel bir program çıkartıldı ve BaharANKARA’dan yaklaşık 1 ay önce e-maille, posta yoluyla ulaşabildiğimiz yerlere çağrı ve önbilgi yazısı gönderildi.

İstanbul’dan gelecek arkadaşların çoğunun Cuma günü Ankara’da olmaları göz önünde tutularak Cuma günü (hazırlanan ve dergide önceden duyurulmayan) bir ek yapıldı ve coming-out üzerine bir toplantı gerçekleştirildi. Kabare Sanat Evi’nde gerçekleştirilen bu toplantıya 65 kişi katıldı.

Cumartesi gününün ilk etkinliği piknikti. Pikniğe katılım sayısı 111 kişiydi. 18:00’de Ankara’ya dönüş planlanmasına rağmen havanın bozması nedeniyle (aslında yağmurda da eğlenceye devam edilebilirdi, ama otobüslerin piknik yerinin bataklığa dönmeden yola çıkması gerekiyordu) 17:00 dolaylarında Ankara yollarına düştük.

İsteyene istediği eğlence olarak duyurduğumuz bölüme sıra gelmişti. Hamama 22 kişi gidildi. Barda ise sayım yapılması imkânsızdı ama oldukça kalabalık olduğu gözlenmiş.

Pazar günü kokteyl-ortak toplantının yapılacağı yerde bizden önce başka bir toplantı olması nedeniyle metinde duyurduğumuz saatte değil, 19:00’da başladı toplantımız. 106 kişinin katıldığı toplantı saat 23:00’de sona erdi.

Toplantıdaki sunumların başlıkları şunlardı:

• —Çalışma Hayatı ve Eşcinsellik,

• —Eğitim ve Eşcinsellik (Liseler, Kampus Grupları)

• —Lezbiyenlik ve Feminizm

• —Kaos GL Dergisi

• —Eşcinsellik ve İltica

• —Cinsel Yolla Bulaşan Hastalıklar ve korunma yolları

Yukarıda verdiğimiz rakamlar ‘genel nüfus’ sayımı şeklinde yapılmadığından her etkinlikte 1-2 kişi az ya da çok olabilir. Sonuçta sayının ne önemi var? Bu üç gün boyunca yaşananlar ve birlikteliğimiz, katılamayanların da yanımızda olduğunu hissetmemizdi önemli olan.

Bu arada BaharANKARA’ya mesaj yollayanlar da şunlardı:

İNGİLTERE: UNISON Sendikası Kürşad KAHRAMANOĞLU, DANİMARKA: Mehmet Ümit NECEF, Akademisyen, AF ÖRGÜTÜ: Helmut OBERDIEK, İSVEÇ GEY HAREKETİ: Bjoern SKOLANDER, ABD; Girlfriend Magazine, Sarah FRIESENA, MURAT, Arda ARIKAN, ALMANYA; TÜRKGAY, Sibel TÜRKER, FRANSA: Lesbia Magazine, Regan KRAMER, KANADA: Lavender RHINOCEROS, LG Magazine, KANADA QUEBEC Magazine RG, Alain BOUCEHARD, ON LINE NEWS MAGAZINE GAY TODAY, Jack NİCHOLS, POLONYA; Geyjzer (gay magazine), Slavwek Starosta, YUNANİSTAN; O.P.O.TH. (Aris Batsioulas) Selanik.

Kaynak: Kaos GL, Mayıs 1999, Sayı 57

Etiketler:
İstihdam