07/10/2015 | Yazar: Kaos GL

Berlin Eyaleti Çalışma, Uyum ve Kadın Bakanı Dilek Kolat, Kaos GL’nin 5-6 Kasım’da düzenlediği Uluslararası Cinsiyet, Çeşitlilik ve Sosyal İçerme Konferansı’nda konuşacak.

Bakan Dilek Kolat 5 Kasım’da Ankara’da konuşacak Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Berlin Eyaleti Çalışma, Uyum ve Kadın Bakanı Dilek Kolat, Kaos GL’nin 5-6 Kasım’da düzenlediği Uluslararası Cinsiyet, Çeşitlilik ve Sosyal İçerme Konferansı’nda konuşacak.

Konferansın ilk gününde “Toplumsal Çeşitlilikte LGBTİ Haklarını Desteklemek ” başlıklı oturumda Berlin Eyaleti Çalışma, Uyum ve Kadın Bakanı Dilek Kolat’a, Şişli Belediyesi Başkanı Hayri İnönü, AKP Eski Milletvekili Nursuna Memecan, Avrupa Konseyi İnsan Hakları Komiseri Danışmanı Hasan Bermek eşlik edecek. Oturumun moderatörlüğünü Hacettepe Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden Prof. Dr. Simten Coşar yürütecek.

Dilek Kolat kimdir?

7 Şubat 1967’de Kelkit, Gümüşhane’de doğdu. Matematik bölümü mezunu olan Kolat, politik kariyerine Berlin Konseyi Schöneberg üyeliği ile başladı. 2006-2011 yılları arasında komitelerde emek, mesleki eğitim ve kadın sorunları gibi konularda çeşitli görevler aldı. Halen Tempelhof-Schöneberg Bölgesi'nde Berlin Parlamentosu Üyesi, Berlin Sosyal Demokrat Parti Devlet Yönetim Kurulu Üyesi ve SPD Tempelhof-Schöneberg İlçe Başkanı olan Kolat, 1 Aralık 2011 tarihinden itibaren Berlin Eyaleti Çalışma, Uyum ve Kadın Bakanı görevlerini yürütmektedir. 

Almanya’daki 3. Türk Kadın Bakan

2011 yılında Berlin hükümetinde toplam 8 bakandan biri seçilen Kolat , Aşağı Saksonya'da CDU'lu Aygül Özkan ve Baden-Württemberg'de SPD'li Bilkay Öney'in ardından Almanya'daki üçüncü Türk kökenli bakan olmuştu. Dilek Kolat öncelikle Berlin'deki işsizlik sorununa dikkat çekmiş ve bunun azaltılacağını söylemişti. Kolat, sosyal içerme konusundaki başarılı politikalarıyla biliniyor.

Konferans hakkında

Kaos GL, Türkiye ve dünyadan üst düzey bürokratları, siyasetçileri ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerini LGBTİ hakları odağında cinsiyet eşitliği ve kapsayıcılık politikalarını tartışmak üzere Ankara’da bir araya getirecek.

Uluslararası Cinsiyet, Çeşitlilik ve Sosyal İçerme Konferansı, 5-6 Kasım’da Rixos Otel’de üst düzey Birleşmiş Milletler (BM), Avrupa Konseyi (AK) ve Avrupa Birliği (AB) yetkililerinin yanı sıra; Türkiye’den ve diğer ülkelerden milletvekili ve belediye başkanlarına ev sahipliği yapacak.

Konferansın Türkçe ve İngilizce internet sitesine, katılımcıların tamamına ve programa şuradan ulaşabilirsiniz.

İlgili haberler:

Kaos GL’den Uluslararası Sosyal İçerme Konferansı

Avrupa LGBT İntergrubu Eşbaşkanı Ankara’ya geliyor

Gey belediye başkanı Kaos GL konferansında konuşacak

Gülsün Bilgehan Kaos GL konferansında konuşacak


Etiketler: yaşam, siyaset
İstihdam