03/09/2010 | Yazar: KAOS GL

İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague, 25 yaşındaki danışmanı Christopher Myers'la eşcinsel ilişkisi olduğu iddialarına açıklık getirdi.

Bakan Hague: Eşcinsel değilim Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague, 25 yaşındaki danışmanı Christopher Myers'la eşcinsel ilişkisi olduğu iddialarına açıklık getirdi. Artan söylentiler yüzünden Myers istifa ederken, bakan iddiaları yalanlayan bir açıklama yaptı


İngiltere bugünlerde sadece siyaset konuşuyor ama bu kez konunun bolca magazin sosu da var. Ülkenin, 25 yaşındaki danışmanıyla eşcinsel ilişkisi olduğu öne sürülen Dışişleri Bakanı William Hague, önceki gün bir açıklama yayımlayarak söylentileri yalanladı.
Hague’in bu açıklamaya gerek görmesi çoktandır dile getirilen iddiaların ayyuka çıkmasının ardından genç danışmanı Christopher Myers’ın bir önceki gün istifa etmesiyle elzem hale gelmişti. Bu gelişmeler üzerine Hague dramatik bir açıklama yayımlayarak “Ne uygunsuz bir atama yaptım, ne de uygunsuz bir ilişki içindeyim” dedi. Seçim kampanyası sırasında şoförlüğünü yapan danışmanıyla ara sıra otellerde aynı odaları paylaştıklarını belirten Muhafazakar Parti’li Dışişleri Bakanı, “Başka anlamlar çıkarılacağını bilseydik, paylaşmazdık” diye konuştu.

Eşiyle çocuk sahibi olmaya çalıştıklarını ve karısının birkaç kez düşük yaptığını anlatan bakan, bu tür durumlarda birçok evlilikte gerginlikler ortaya çıkarken, yaşadıklarının karısıyla kendisini daha da yakınlaştırdığını söyledi. Bakan, bir aile kurma yolundaki mücadelelerinin özel detaylarını açıklamanın kolay bir şey olmadığını ancak buna mecbur kaldıklarını da belirtti.

49 yaşındaki Hague dün sabah da Almanya Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle ile yaptığı basın toplantısında yöneltilen sorular üzerine, “Dün benim için çok zor olan, çok kişisel bir açıklama yaptım. Bu konuyu bugün daha fazla açmayacağım. Eşim ve ben özellikle de internette dolaşan asılsız iddialardan bıkmıştık. Bir noktada bu konuda konuşmak durumunda kalıyorsunuz” diye konuştu.

1997’den beri evli olan Hague ve eşi Ffion, uzun süredir çocuk sahibi olmaya çalışıyor. Hague, istifasını veren danışmanı Myers için ise “Bulunduğu iş için kalifiye biriydi. Hakkındaki asılsız ve kötü niyetli iddialar yüzünden ailesine yapılan baskıların sonucu olarak, bana bu pozisyonda daha fazla devam etmek istemediğini söyledi” dedi.

Parti yüzde 100 destek veriyor
İngiliz basınında Hague’in açıklamaları geniş yer buldu. The Guardian gazetesi, Hague’in mensubu olduğu koalisyonun büyük ortağı Muhafazakar Parti içinde huzursuzluğa neden olduğunu yazdı ancak başbakanlık sözcüsü Muhafazakar Parti lideri ve Başbakan David Cameron’ın Hague’i desteklediği ve arkasında olduğunu belirtti. Sözcü, “William’a hep yüzde 100 destek verdik. Bu dün de böyleydi, bugün de böyle olacak” dedi.

Öte yandan gazeteler, Muhafazakar Parti yetkililerinin Hague’i özellikle çok az deneyimi olmasına karşın 25 yaşındaki Myers’ı danışman olarak işe almasından dolayı eleştirdiği bilgisine de yer verdi. Diğer bakanların genelde iki danışmanı varken, Myers üçüncü danışman olarak bakanlığa girmişti.


Etiketler: yaşam, siyaset
İstihdam