04/10/2023 | Yazar: Gözde Demirbilek

İçişleri Bakanının LGBT+’ları karalayan konuşmasını protesto etmek isteyen Muhafazakar Parti açık kimlikli eşcinsel üyesi Andrew Boff güvenlikler tarafından parti konferansından çıkarıldı.

“Bakan, olmayan bir ‘cinsiyet ideolojisi’ üstünden zorbalık sinyali veriyor” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

İngiltere’de iktidardaki Muhafazakar Parti’nin açık kimlikli eşcinsel üyelerinden Andrew Boff, partinin Manchester’da düzenlenen yıllık konferansında İngiltere İçişleri Bakanı Suella Braverman’ın konuşması sırasında güvenlikler tarafından salondan çıkartıldı.

Braverman konuşması esnasında İşçi Partisi (ve muhalefet) lideri Keir Starmer’in “cinsiyet ideolojisi”, “beyaz ayrıcalığı” ve “İngiliz düşmanı tarih” gibi konulardaki beyanlarına işaret ederek “Kanıtlar gösteriyor, bu zehir(ler)e karşı meydan okumazsak işler daha da kötüleşir” dedi.

Londra Meclisi üyesi Boff, Braverman’ın bu sözlerini saçmalık bulduğunu belirterek Muhafazakar Parti’yi transfobik ve homofobik bir hale getirdiğini ifade ettikten sonra güvenlikler tarafından salondan çıkartıldı.

Boff basına verdiği değerlendirmede “İçişleri Bakanı oldukça sakıncalı bulduğum bazı beyanlarda bulundu, söylediklerinin LGBT topluluğuna ve trans kişilere zorbalık olduğunu düşünüyorum. Bu zorbalığı yaparken elbette olmayan bir ‘cinsiyet ideolojisi’ üzerinden kinaye yaptı.

Bir zorba gördüğümde ona meydan okuyacak şekilde büyüdüm, (çıkartılmadan önce de) tam olarak bunu yapıyordum; ona meydan okuyordum. Bakan bu saldırısıyla temelde eşcinselleri ve transları karalıyor. Uydurulan, ortaya atılan bu saçmalık LGBT+’lardan hazzetmeyen insanlar için bir sinyaldi. Parti konferansında dile gelen bu tarz ifadelerin sorgulanması gerekiyor.”

Konferans ile aynı gün verdiği başka bir demeçte “trans kadınların kadın hastanesi koğuşlarından uzak tutulması” önerisini desteklediğini söyleyen Bakan Braverman, birkaç gün önce de eşcinsel sığınmacıları hedef almıştı.  

Basın Boff’a ayrıca Braverman’ın sadece konferansta değil basına verdiği demeçlerdeki ifadelerini de göz önünde bulundurduğunda bu konuşmayı protesto etmeyi planlayıp planlamadığını sordu.

Boff, Braverman’ın söylediklerine ilişkin yazılı medyayı takip ettiğini ancak sosyal medyada okuduğu her şeye inanmadığını ifade ederek “(Gerçekte) ne dediğini görmek için kendim dinleyeyim diye düşündüm, atılmış bir tweete tepki vermek yerine herkesin bunu yapması gerektiğini düşünüyorum. Dinlediklerim beni dehşete düşürdü. Sadece LGBTQ+ meselesinde değil, buraya daha iyi bir yaşam için gelen mültecilere yönelik iftiralar da var. Zalimce duyuluyor ve zorbalığa benziyor” yanıtını verdi.


Etiketler: insan hakları, nefret suçları, siyaset, dünyadan, sağlık hakkı
İstihdam