28/08/2011 | Yazar: Kaos GL

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, eşcinselleri ötekileştirmeyeceklerini söyledi.

Bakan Şahin: ‘Eşcinselleri Ötekileştirmeyeceğiz!’ Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
 
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, eşcinselleri ötekileştirmeyeceklerini söyledi.
 
Kabinenin tek kadın bakanı Şahin, bugün Hürriyet gazetesinde yayınlanan söyleşisinde, “ince bir denge etrafında gitmesi gerekiyor” dediği eşcinsellik realitesine yaklaşımı konusunda şunları söyledi:
 
“Sonuçta böyle bir gerçek var ve ben bu ülkenin bakanı olarak da onları ötekileştirmeden yaşam haklarını koruyacak, yaşamlarını kolaylaştıracak tedbirlerin alınması noktasında da yardımcı olmam gerektiğini düşünüyorum.”
 
“İnce bir denge”
 
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, “eşcinsel birliktelikler için ne düşünüyorsunuz?” sorusuna şu cevabı verdi:
 
“Muhafazakâr ve demokrat bir partinin aileden sorumlu bakanı olarak aileyi koruyucu, tedbirleri önemsediğim için bu tür şeylerin toplum açısından zor ve sıkıntılı olduğunu düşünüyorum. Fakat sonuçta böyle bir gerçek var ve ben bu ülkenin bakanı olarak da onların ötekileştirmeden yaşam haklarını koruyacak, yaşamlarını kolaylaştıracak tedbirlerin alınması noktasında da yardımcı olmam gerektiğini düşünüyorum. Bunun ince bir denge etrafında gitmesi gerekiyor.”
 
kaosgl.org’dan haber dizisi…
 
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, katıldığı bir televizyon programında eşcinsellerin sorunları konusunda “aile değerlerini sarsmadığı müddetçe” her türlü desteği verebileceklerini söylemiş ve “ben muhafazakâr demokrat bir partinin bakanıyım” açıklaması yapmıştı.
 
Bunun üzerine kaosgl.org, uzmanlar, insan hakları savunucuları, akademisyenler, feministler ve LGBT’lere, Aile Bakanı Şahin’in bahsettiği “aile değerlerini”, insan hakları alanında “şart” koşma ile “muhafazakâr” siyaseti soran bir haber dizisi hazırladı.
kaosgl.org, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in açıklamasını ve söyleşi videosunu “Ben Muhafazakâr Demokrat Bir Partinin Bakanıyım” haberi ile paylaştı ve ardından haber dizisinde şu isimlerle görüştü:
 
Ege Üniversitesi Felsefe Bölümünden Doç. Dr. Nilgün Toker Kılınç: “Ya benim isteğim gibi olursunuz ya da toplum sizi hizaya sokar”
İnsan hakları savunucusu, yazar ve hukukçu Orhan Kemal Cengiz: “Hiçbir ailevi “değer” bir grup insanı şeytanlaştırma hakkı vermez”
İzmir Ekonomi Üniversitesi’nden siyaset bilimci Yrd. Doç. Dr. Devrim Sezer: “Muhafazakârlar demokrat mı?”
Hacettepe Üniversitesi İletişim Fakültesinden Doç. Dr. Aksu Bora:“Bakan Şahin, partisindeki zır muhafazakârlardan endişeli olabilir”
Van Kadın Derneği (VAKAD) gönüllüsü ve feminist aktivist Zozan Özgökçe: “Bakan Şahin karar vermeli ya muhafazakâr olacak ya da demokrat!”
Kastamonu Üniversitesi Eğitim Fakültesinden Yrd. Doç.Dr. Nihal Ahioğlu-Lindberg: “Korunacak aile değerleri kimin için?”
Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Sosyoloji Bölümünden Barış Kılıçbay:“‘Değerler’ ile örülen söylemleri kurcalamak ve karıştırmanın yararlı olacağını düşünüyorum”
New York Eyalet Üniversitesi, Prof. Dr. Zehra F. Kabasakal Arat: “Herkes benim vatandaşım ama heteroseksüel olmak koşuluyla!”
İHOP Koordinatörü Feray Salman: “İnsan haklarını güvence altına almak hukuki bir yükümlülüktür”
HÜ Sosyal Hizmet Bölümü Araştırma Görevlisi Sedat Yağcıoğlu: “Sosyal politikalar LGBT’lere yönelik sosyal hizmet geliştirmeli”
Başkent Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünden Prof. Dr. Simten Coşar: “Türk aile yapısına ‘zarar vermeme’ kaydı, nihai olarak LGBT’yi heteroseksüel olmaya çağırmaktır”
Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünden Doç. Dr. Zeynep Gambetti: “Muhafazakârlık ayrımcıdır ve bundan gocunmaz”
 
LGBT örgütlerin temsilcileri...
 
LGBTT Aileleri İstanbul Grubu’ndan Metehan Özkan: “Aile değerleri LGBT çocuklarımızın aile içinde yaşama hakkının temini ile korunur”
Pembe Hayat LGBTT Derneği’nden Aras Güngör: “Bakanın açıklaması AKP iktidarında alışık olduğumuz açık bir ayrımcılık!”
Voltrans Transerkek İnisiyatifi’nden Aligül Arıkan: “İnandırıcı olmak için ayrımcılık ve şiddetin önlenmesi için çalışsınlar!”
İstanbul LGBTT Derneği’nden Şevval Kılınç: “Eşcinsel olmaya ve LGBT harekete “aile karşıtı” bir anlam yükleniyor”
SPOD’dan Cihan Hüroğlu: “LGBT örgütlerin talepleri diğer ailelerin değerlerini engellemez”
Sosyalist LGBTT’lerden Caner Lüle: “Özgür aileler için sınıflı toplum yapısı yok edilmeli”
Kaos GL Derneği’nden Burcu Ersoy ile Umut Güner
 
Haber dizisinin bağlantıları:
 
Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünden Doç. Dr. Zeynep Gambetti
Başkent Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünden Prof. Dr. Simten Coşar
Kaos GL Derneğinden Burcu Ersoy ile Umut Güner
Cihan Hüroğlu: “LGBT Örgütlerin Talepleri Diğer Ailelerin Değerlerini Engellemez”
HÜ Sosyal Hizmet Bölümü Araştırma Görevlisi Sedat Yağcıoğlu: “Sosyal Politikalar LGBT’lere Yönelik Sosyal Hizmet Geliştirmeli”
Sosyalist LGBTT’lerden Caner Lüle: “Özgür Aileler İçin Sınıflı Toplum Yapısı Yok Edilmeli”
Pembe Hayat LGBTT Derneği, Voltrans Transerkek İnisiyatifi ve İstanbul LGBTT Derneği
LİSTAG: “Aile Değerleri LGBT Çocuklarımızın Aile İçinde Yaşama Hakkının Temini ile Korunur”, kaosgl.org
İHOP Koordinatörü Feray Salman: “İnsan Haklarını Güvence Altına Almak Hukuki Bir Yükümlülüktür”
New York Eyalet Üniversitesi, Prof. Dr. Zehra F. Kabasakal Arat: “Herkes Benim Vatandaşım Ama Heteroseksüel Olmak Koşuluyla!”
Aksu Bora, Zozan Özgökçe, Nihal Ahioğlu-Lindberg, Barış Kılıçbay: “Korunacak Aile Değerleri Kimin İçin?”
İzmir Ekonomi Üniversitesi’nden siyaset bilimci Yrd. Doç. Dr. Devrim Sezer
Hukukçu, yazar ve insan hakları savunucusu Orhan Kemal Cengiz
Ege Üniversitesi Felsefe Bölümünden Doç. Dr. Nilgün Toker Kılınç
 
“Ben Muhafazakâr Demokrat Bir Partinin Bakanıyım”

Etiketler: yaşam, siyaset
İstihdam