11/09/2023 | Yazar: Kaos GL

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin: “Bu sorunu tartışmaya evrensel olduğunu iddia ettiğimiz temel insan hakları metinleri tartışarak bakmamız lazım. Nihayetinde LGBTİ gibi tartışmaların referans gösterildiği hep bu metinlere atıfla yapılıyor.”

Bakan Tekin hem LGBTİ+’ları hem de evrensel insan haklarını hedef aldı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Karma eğitime karşı açıklamasıyla gündeme gelen Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, bu sefer de LGBTİ+’ları hedef aldı. Katıldığı bir televizyon programında “Türk Toplumunda Aile” isimli dersin müfredata eklendiğini duyuran Tekin, LGBTİ+ haklarını hedef alırken temel insan hakları metinlerini değiştirmekten bahsetti.

Tekin şöyle konuştu:

“Bana sorarsanız bu sorunu tartışmaya evrensel olduğunu iddia ettiğimiz temel insan hakları metinleri tartışarak bakmamız lazım. Nihayetinde LGBTİ gibi tartışmaların referans gösterildiği hep bu metinlere atıfla yapılıyor. Dolayısıyla belki onları tartışmaya açarak belki onları tekrardan yeni gelişmelere göre revize ederek tartışmaya başlayabiliriz. Bu konuda konuşacak çok fazla şey var. Bizi biz yapan değerler her neyse gelecek kuşaklara aksettirebilmek istiyoruz. Bu anlamda hem müfredatımızın içine hem de seçmeli derslerimizin içerisinde 'Türk Toplumunda Aile' diye bir ders koyduk. Yeni müfredat çalışmalarımız içerisinde de bunlar bizim öncelik verdiğimiz konular.”


Etiketler: insan hakları, nefret suçları, eğitim, aile, siyaset
İstihdam