23/02/2017 | Yazar: Kaos GL

Biji Diva, İsveç kısa film seçkisi ve çağdaş dans gösterisi… Bugün Baki Koşar Festivalinde…

Baki Koşar Festivali bugün ‘Biji Diva’yı ağırlıyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Biji Diva, İsveç kısa film seçkisi ve çağdaş dans gösterisi… Bugün Baki Koşar Festivalinde…

Baki Koşar Kültür ve Sanat Festivalinde bugün, “İsveç Gökkuşağı Kısa Film Seçkisi” izleyicilerini bekliyor. Seçki LGBTİ’lerin aile ve sosyal hayatına odaklanan yedi kısa filmden oluşuyor. Filmleri, Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezinde saat 17:30’da izleyebilirsiniz.

Yine bugün 19:30’da, performans sanatçısı Ming Wong’un, Türk Sinema tarihi üzerine yaptığı araştırmalardan yükselen bir figür olan “Diva” Bülent Ersoy’un hayatını anlattığı “Biji Diva!” belgesel filmi de festivalde yer alıyor. Filmde, May Wong, canlı bir konserle Bülent Ersoy’un yaşamının dört aşamasını canlandırıyor: “Genç Bülent”, “Trans Bülent”, “Kadın Bülent” ve Biji Diva belgesel filmi başlı başına bir queer performans niteliğinde.

Perşembe gecesini, koreografisini ve performansını Erdem Gündüz’ün gerçekleştireceği “Çağdaş Dans” gösterisi ile sona erdirebilirsiniz. Duygunun mu düşünceden, düşüncenin m duygudan kaynaklandığını sorgulayan dans gösterisi, semboller ve seslerin bedene yansımasıyla şekillenecek… Dans gösterisi 21.30’da Açık Stüdya'da.

Ayrıntılı program için burayı ziyaret edebilirsiniz.


Etiketler: kültür sanat
İstihdam