25/02/2017 | Yazar: Kaos GL

Festivalin son iki günü… Baki Koşar Festivali konser, performans çalışmaları, atölyeler ve film gösterimleri ile sürüyor.

Baki Koşar Festivali haftasonu devam ediyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Festivalin son iki günü… Baki Koşar Festivali konser, performans çalışmaları, atölyeler ve film gösterimleri ile sürüyor.

9. Baki Koşar Kültür ve Sanat Festivali dün gerçekleşen ödül töreninin ardından haftasonu etkinlikleriyle sürüyor. Baki Koşar Festivali güne moderatorlüğünü Kültiğin Kağan Akbulut’un yaptığı “Performansa Gel” paneli ile başlıyor. Saat 15’te gerçekleşecek panelde Itır Demir “Kamusal alanlardaki sivil hareketlerin performans sanatıyla ilişkisi”ni, Onur Karaoğlu ise “Kuir performans için metot ne olmalı?” konularını tartışmaya açacak.

Festival bugün, besteci ve akademisyen Mehmet Can Özer'in, kendi geliştirdiği yazılımı “Aşure” ile canlı görsel/işitsel konseriyle sürecek.

Ayrıca bu günü bir belgeselle taçlandırmak isterseniz saat 19’da başlayacak “Sert Aşk” filmi ve gösterim üzerine gerçekleşecek ‘AcıTatlı’ Queer Sohbet sizi bekliyor olacak.

Bu akşam ne yapsak diye düşünen İzmirlileri, dünyadaki sayılı kontrtenorlardan biri olan Nuri Haldun Ateş bekliyor olacak. Saat 21’de Nowa Bar’da başlayacak olan Ateş’in konseri “dünyanın ötekilerden oluşan bir güzel gezegen” olduğunu şarkılarla anlatacak.

Festivalin son günü

Festivalin Pazar günü programında, Istanbul Queer Art Collective'in “Çaktın mı?” performansı yer alıyor. Ekip 2014 yılında, 10 kişinin 12 saatlik tek bir oturumda 50.000 çivi çakmaya yeltendiği bir performansı gerçekleştirmişti. Kulübe Kafe’de saat 11’de başlayacak performans çekiçleri yeniden ele almak gerektiğini hatırlatıyor.

“LezBiFem ile Cinsellik Atölyesi” de yer alıyor. Atölye heteroseksizmin ve ataerkinin tabularını domino taşı gibi dizip yıkmaya davet ediyor. Natrans erkeklerin katılımına kapalı olan atölyeye katılım için festival@siyahpembe.org adresine e-posta göndererek bilgi almanız gerekiyor. Etkinlik Pazar 14’te başlayacak.

Ayrıntılı program için burayı ziyaret edebilirsiniz.


Etiketler: kültür sanat
İstihdam