07/07/2010 | Yazar: KAOS GL

Lambdaistanbul'un "eşcinsellik hastalıktır" diyen Bakan Kavaf hakkındaki şikayeti, takipsizlikle sonuçlandı. Avukat Söyle, "Yasal itiraz hakkımızı kullanacağız.

Bakırköy Savcılığı, Bakan Kavaf Hakkındaki Şikayeti Kabul Etmedi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Lambdaistanbul'un "eşcinsellik hastalıktır" diyen Bakan Kavaf hakkındaki şikayeti, takipsizlikle sonuçlandı. Avukat Söyle, "Yasal itiraz hakkımızı kullanacağız. İtirazımız da reddedilirse AİHM'ye başvuru hakkı doğacak" dedi. 

Lambdaistanbul'un Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf'ın "eşcinsellik hastalıktır" sözleriyle ilgili verdiği şikayet dilekçesi, reddedildi.
 
Avukat Fırat Söyle'nin Lambdaistanbul adına Beyoğlu Cumhuriyet Savcılığı'na yaptığı şikayet dilekçesi, yetkisizlik kararı ile Bakırköy Adliyesi'ne gönderildiğinden takipsizlik kararını Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı verdi:
 
"Şikayet edilen kişinin bakan olduğu, bakanlar hakkında meclis soruşturmasının ne şekilde açılacağının Anayasanın 100. maddesi ile TBMM içtüzüğünün 7. maddelerinde belirtildiği anlaşıldığından, başvuru ile ilgili olarak kovuşturmaya yer olmadığına karar verilmiştir."
 
Avukat Fırat Söyle ise Anayasanın 100. maddesi ile meclis soruşturmalarının nasıl yapılacağının düzenlendiğini, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) içtüzüğünün 7. maddesinin ise "tatil ve ara vermede toplantı" kenar başlıklı olduğunu belirterek, "Bu düzenlemeler bizim başvurularımıza ilişkili değil" dedi.
 
"Savcılık en fazla yasama dokunulmazlığından dolayı işlem yapılamayacağını söyleyebilirdi. Ancak Bakan Kavaf yalnızca Meclis çalışmaları ile ilgili konularda dokunulmazlığa sahip. Eşcinsellik hastalıktır diyen Bakan Kavaf suç işledi ve yargılanmalı."
 
Söyle, takipsizlik kararının kaldırılması için 15 günlük yasal süre içinde İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı'na itirazda bulunacaklarını, itirazın reddedilmesi halinde Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) başvuru haklarının doğacağını söyledi.
 

Etiketler: insan hakları
İstihdam