11/05/2011 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL’nin mücadele ettiği homofobi ve transfobiye kar

Bandista’dan Homofobiye Karşı Dayanışma! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Kaos GL’nin mücadele ettiği homofobi ve transfobiye karşı birlikte mücadele etmek gerektiğinin altını çizen Seçkin “haydi barikata, haydi barikata” ile konser salonunu inletti.
Anti-Militarist Buluşma’nın giderlerini karşılayacak Bandista ve Enzo’nun dayanışma konseri 3 Mayıs Salı günü Nefes Bar’da gerçekleşti.
 
Parti 14-15 Mayıs’ta gerçekleştirilecek “Anti-Militarist Buluşma”, “Anarko-Queer Atölye” ve “Bikeporn Film Gösterimi” için maddi kaynak toplamak amacıyla düzenlendi. Antiotoriterler, antimilitaristler, anarşistler, feministler, antifaşistler, LGBTT’ler hep beraber dayanışıp, dans edip eğlendiler coştular.
 
Kaos GL ile Anarşi Kolektifi Ankara (AKA)’nın birlikte düzenlediği parti, 3 Mays 2001 Salı günü, saat 21:00’de, Sakara Caddesindeki Nefes Bar’daydı.
 
“Haydi barikata, haydi barikata”
AKA (Anarşi Kolektifi Ankara) ve Kaos GL birlikte düzenledikleri konserin açılış konuşmasını yapan Seçkin, Kaos GL’nin bir hayali gerçek ve yaşanır kıldığını, Türkiye’nin bir çok şehrinde Homofobi Karşıtı Buluşma etkinliklerini düzenlendiğinin altını çizdi. Hem Kaos GL’ye hem de Homofobi Karşıtı Buluşmaya sahip çıkmak gerektiğini söyledi.
 
Konser heyecanla devam ederken, 1 Mayıs’ın en kitlesel 1 Mayıs olmasının coşkusunu yaşadığını dile getiren TayfaBandista, 1 Mayıs gibi 17 Mayıs yürüyüşüne de sahip çıkmak gerektiğini söyledi ve 22 Mayıs’ta bütün kitleyi Kurtuluş Parkında saat 14:00’te başlayacak Homofobi Karşıtı Yürüyüşe davet etti. Kaos GL’nin mücadele ettiği homofobi ve transfobiye karşı birlikte mücadele etmemiz gerektiğinin altını çizen Seçkin “haydi barikata, haydi barikata” ile konser salonunu inletti.
 
“Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiç birimiz”, “ahlakınız batsın”, “aşk aşk hürriyet, uzak olsun nefret”, “isyan, devrim, anarşi” sloganları ile yer gök inledi.
 
Sadece Konser salonu değil, Nefes Barın önü de sokak dansçıların katılımı ile festival alanına dönüştü ve konser sokak partisi ile sona erdi.       
 


Etiketler: kültür sanat
İstihdam