27/02/2012 | Yazar: Kaos GL

‘Cinsel Yönelim ve Cinsiyet Kimliği Anayasada Yer Almalı’Ayrımcılığa Karşı Gökkuşağı Koalisyonu üyesi SPoD’un organize ettiği Anayasa Forumu Ankara’da yapıldı. Cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği ibarelerinin anayasa eklenmesi talep edildi.


“Cinsel Yönelim ve Cinsiyet Kimliği Anayasada Yer Almalı”
Ayrımcılığa Karşı Gökkuşağı Koalisyonu üyesi SPoD’un organize ettiği Anayasa Forumu Ankara’da yapıldı. Cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği ibarelerinin anayasa eklenmesi talep edildi.
Ankara’da Sosyal Dayanışma ve İletişim Derneği (SODİD) toplantı salonunda gerçekleşen forumda kolaylaştırıcığını gazeteciBanu Güven yaptı.
Banu Güven konuşmasında, hayatı şekillendiren mevzuat ve kanunların tepesinde anayasanın bulunduğuna değindi, "Nasıl bir anayasa yapılacak?" sorusunun gerekliliğini ifade etti.
’’Yeni anayasa sürecinde LGBT bireylerin sorunlarına yönelik televizyon ya da gazetelerde bir söz duymadım. İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in eşcinselliği ’rezillik’le bir tutan açıklamasıyla ilgili de hükümetten hiçbir kimse özür dilemedi. LGBT meselesi belki az konuşulacaktır fakat birileri bunu yazacaktır. O kadar da umutsuz değilim."
Ankara ve İstanbul’da yapılan Anayasa forumlarını SPoD İzmir ve Diyarbakır’da da yaparak LGBT bireylerin yeni anayasa sürecine ilişkin görüşlerini toparlamaya devam edecek.
Sivil anayasaya ilişkin görüşlerinizi ister bir cümle ister bir paragraf yayınlanması için kaosgl.org’a da gönderebilirsiniz.
 


Etiketler: insan hakları, sivil anayasa
nefret