05/08/2009 | Yazar: Kaos GL

Barış İçin Kadın İnsiyatifi, Diyarbakır ve Ankara buluşmalarından sonra üçüncü buluşmalarını Berçelen'de gerçekleştirecek.

Barış İçin Kadın İnsiyatifi, Diyarbakır ve Ankara buluşmalarından sonra üçüncü buluşmalarını Berçelen'de gerçekleştirecek. Barış İçin Kadın İnsiyatifi bir çağrı yayınlayarak kadınları barış için adım atmalarını istedi.
Barış İçin Kadın İnsiyatifinin Açıklama metni

Biz Kadınlar Barış İçin Berçelen’da Buluşuyoruz.
 
Sevgili kadınlar;
 
Kürt sorununda barışçıl demokratik çözümün yolunun açılmasına katkıda bulunmak amacıyla bir süre önce bir çalışma başlatmıştık.
 
31 Mayıs’ta Diyarbakır’da ‘Söyleyecek sözümüz, çözümü geliştirecek gücümüz var’ sloganıyla bir araya gelen biz kadınlar; kadınların barış mücadelesine süreklilik kazandırmak, sürece müdahil olmak için, bu buluşmalara devam etme kararı aldık. Toplantıda ortaya çıkan ‘Kadın barış inisiyatifi/hareketi’ oluşturma yönündeki görüşlerimiz, özlemlerimiz, beklentilerimiz, hepimizi cesaretlendirdi.
 
İkinci buluşmamızı 28 Haziran’da Ankara’da yaptık. Bu toplantıda Diyarbakır’daki buluşmada dile getirilen önerileri de dikkate alarak, üçüncü kadın buluşmasını Hakkari’de gerçekleştirme kararı aldık.
 
8 Ağustosu 9 Ağustosa bağlayan gece, Hakkari ili Berçelan yaylasında, çadır kurarak, bir gece Barış Nöbetitutacağız. Türkiye’nin dört bir yanından gelen kadınlar olarak ortak amacımızı, ‘Operasyonlar dursun, barışın yolu açılsın’ sloganıyla dile getireceğiz.
Ayrıca Berçelan’daki Kadın Barış Buluşması sırasında kuracağımız platformu, barış özlemlerimizi, umutlarımızı, beklentilerimizi, gelecek güzel günlere dair hayallerimizi paylaşmak için kullanacağız. ‘Barış İçin Sen de Sözünü Söyle’ sloganıyla tanımladığımız bu platform, eyleme katılan kadınların, barış adına aklından geçenleri kısaca anlattıkları, şarkılarını barış için söyledikleri, şiirlerini barış için okudukları bir serbest kürsü olsun istiyoruz.
 
Şiddet dolu yıllar boyunca yaşadıklarımızı, bu yaşanmışlıklara dair tanıklıklarımızı paylaşmanın, duygularımızı ifade etmenin, birbirimizi anlama çabası göstermenin, duygularımızı paylaşmanın, bir birimizin yüreğine dokunmanın, birbirimizin halinden anlamanın, bizleri barışa bir adım daha yaklaştıracağına inanıyoruz.
Bu nedenle tüm kadınları sazıyla, sözüyle, şiiriyle, şarkısıyla, yüreğinin sesiyle Barış Buluşmasına ve Barış İçin Sözünü söylemeye davet ediyoruz.  
 
Eylemin ayrıntılı planlaması şöyle:
- 7 Ağustos, İstanbul, İzmir ve İstanbul’dan (8 Ağustos günü saat 10.00’da Van’da olacak şekilde) araçlarla yola çıkma.
-8 Ağustos saat 10.00’da Van’da buluşma.
-Tüm illerden gelen kadınların, Van’a ulaşmasından sonra (en geç saat 12.00’de) Hakkari doğru hareket etme.
-8 Ağustos günü saat 18.00’de Hakkari Berçelan Yaylası’na ulaşarak, barış buluşması eylemine başlama.
- 9 Ağustos saat 10.30’da bir basın açıklaması yaparak eyleme son vererek, geri dönme.
 
Eylem tüm kadınların katılımına açıktır. Kadınlar bireysel ya da kurumsal kimlikleriyle eyleme katılabilirler. Bizim hedefimiz yaklaşık 250-300 kadınla Barış Buluşması.
 
İstanbul, İzmir, Ankara ve Diyarbakır, çevre illerden eyleme katılmak isteyen kadınları da kapsayan bir planlama yapacak. Her ilde organizasyondan sorumlu olan kadınların, iletişim bilgileri şöyle:
 
İstanbul
Güneş Çelik tel: 0506 947 50 43
 
Ankara
Medine Adıgüzel tel: 0545 851 02 26
 
Diyarbakır
Türkan Yüksel    tel: 0531 406 08 65
 
ÖNEMLİ NOT: Lütfen eyleme katılıp katılmayacağınızı, en geç 3 Ağustos’a kadar, size en yakın ildeki iletişim kurulacak kişiye iletiniz. Her il kendi özgün planlamasını ve teknik hazırlığını yapacaktır. Van’a ulaştıktan sonraki yiyecek, içecek, çadır, battaniye vb ihtiyaçlar, demokratik özgür kadın hareketi tarafından karşılanacaktır.
 
Barış İçin Kadın İnisiyatifi Girişimi

Etiketler: kadın
nefret