18/10/2010 | Yazar: KAOS GL

Bartın’a korku salarken çökertilen çetenin Ankara Ağır Ceza’da yargılanmasına başlandı.

Bartın’a korku salarken çökertilen çetenin Ankara Ağır Ceza’da yargılanmasına başlandı. İddianamede, çete şunlarla suçlandı: Gey işadamını çete üyesiyle yatağa sokup 3 milyon liralık şantaj yapmak… Tekne ve araçlara bomba koymak… Mıknatıslı zarlarla kumar oynatıp insanları milyonlarca lira borçlandırmak...

Bartın halkına korku salan ve bir süre önce çökertilen 18’i tutuklu 31 kişilik çete, Ankara Özel yetkili 12. Ağır ceza Mahkemesi’nde yargılanmaya başlandı.

İlk kez geçen hafta hakim karşısına çıkan sanıklara Kozmik Oda’da arama yapan Cumhuriyet Savcısı Mustafa Kelkit’in hazırladığı 137 sayfalık iddianame okundu. İddianemeye göre çetenin faaliyetlerinden bazıları şöyle: 

Gey işadamına tuzak: Çete üyelerinden A.Ö., A.K.’nın planıyla A.B., gey işadamı Ç. ile yatakta görüntülendi. Çete Ç.’den görüntüler karşılığı önce 3 milyon TL istedi, sonra miktarı düşürdü. İşadamı, çeteden şikayetçi oldu.

Hileli zarla kumar:
Suç örgütü, kumar oynatıp, İstanbul’da yaptırılan mıknatıslı zarlar ve metal içermeyen masaları kullandı. Çete üyeleri, dizleri ve ayaklarına bağladıkları metalleri kullanarak, atılan mıknatıslı zarın istenildiği sekilde gelmesini sağladı. Bu şekilde 2 milyon TL para kaybettiğini öne süren H.Ö., bir oyunda zarlar sürekli metal sobadan yana gidince şüphelenip masayı kırdı. Masada hile bulamayan H.Ö., zarları kırınca içinden mıknatıs çıktı.

Bombalı şantaj: Ç.A. ve K.A.’ye ait tekne ve otomobillerde bomba patlatan çete, işadamlarına, “Sizi de uçurabilirdik. Derneğimize 250 bin dolar borcunuz var, ödemezseniz sizi öldürür ailenizden 2 milyon TL’yi almasını biliriz” dedi.

Polis yardımı: Hakkında kesinleşmiş 4,5 yıl hapis cezası nedeniyle aranan çete üyesi Nadir K.’ye sahte ehliyet ve nüfus cüzdanı düzenlendi. Ancak aracının plakası ihbar edilen Nadir K., kendisini durduran polislere kimliğini bırakarak kaçtı. İki polis, kimlikteki fotoğrafı yırtarak olayı örtbas etmeye çalıştı.

Bir verip on aldılar: Çete, fason şirketler aracılığıyla bankalardan aldığı kredi kartı ve pos makineleriyle haksız gelir elde etti. Aynı zamanda tefecilik yapan çete, verdikleri borçlara yüksek faizler uygulayıp 5-10 misli parayı geri aldı.

Hasta çocuğa acımadılar: Çocuğu hasta olduğu için çetenin eline düşün H.B., aldığı 3 bin TL’yi 17 ayda 10 bin 200 TL olarak ödemesine rağmen 2 bin TL borçlu bırakıldı.

Düzmece haberle iftira: Bartın Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinin ihalesini kaçıran çete, yerel bir gazetenin haber müdürü N.E.’ye asılsız haber yaptırarak ihaleyi düzenleyenlere iftira attı.

Suçlamaları kabul etmediler
 Ankara Özel Yetkili 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkan sanıklar, ifadelerinde suçlamaları kabul etmediler. Mahkeme tutuklu kaldıkları bir yıllık süreyi göz önünde bulundurarak 18 sanıktan 16’sını tutuksuz yargılanmak üzere tahliye etti. Gey işadamına şantaj yaptıkları iddia edilen N.K. ile A.Ö.’nün tahliye talebi ise reddedildi.
Etiketler: insan hakları
nefret