12/06/2012 | Yazar: Kaos GL

Uğradığı hak ihlalleri ve tedaviye erişimi engellendiği için Bartın’dan başlayarak Yunanistan’a kadar yürüme eylemi yapan Halil Ekerbiçer, 13 Haziran Çarşamba günü İstanbul’da olacak.

Bartın’dan Yunanistan’a Hak Arayışı Yürüyüşü Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Uğradığı hak ihlalleri ve tedaviye erişimi engellendiği için Bartın’dan başlayarak Yunanistan’a kadar yürüme eylemi yapan Halil Ekerbiçer, 13 Haziran Çarşamba günü İstanbul’da olacak. Taksim meydanında gerçekleştireceği basın toplantısı sonrasında yürüyüşüne devam edecek.
 
HIV/AIDS ile yaşayan Halil Ekerbiçer Bartın’dan başlayarak Yunanistan’a kadar sürdürdüğü “Hak Arama ve Tedaviye Erişim” yürüyüşünde 13 Haziran Çarşamba günü İstanbul’a geliyor.
 
Türkiye’ye döndükten sonra tedaviye erişim için ilgili yetkili mercilere başvuran Ekerbiçer, tedaviye haksız bir biçimde ulaşımının engellenmesi ve uğradığı ayrımcılık nedeniyle Bartın’dan Yunanistan’a kadar yürüyerek “Hak Arama ve Tedaviye Erişim” konusunda Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine şikâyette bulunacak.
 
Türkiye’de ilk kez HIV/AIDS ile yaşayan bir bireyin tedaviye erişim ve hak arama adına gerçekleştirdiği eylem olan “Bartın’dan Yunanistan’a Hak Arayışı” yürüyüşünün basın açıklaması 13 Haziran Çarşamba günü saat 11.00’de Taksim Meydanı’nda gerçekleşecek.
 

Etiketler: insan hakları, sağlık
İstihdam