12/04/2023 | Yazar: Kaos GL

“Arada ve Arasında” grup sergisi kapsamında Emre Koyuncu ve Aylime Aslı Demir “Bartleby ne yapıyor?” sorusuna yanıtlar arayacak.

“Bartleby ne yapıyor?” konuşması 15 Nisan’da Sanatorium’da Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Ankara Queer Sanat Programı’nın hazırladığı “Arada ve Arasında” grup sergisi kapsamında bir söyleşi de yapılacak.

SANATORIUM’un Türkiye’deki bağımsız sanat oluşumlarını desteklemek amacıyla başlattığı Spring Call’un açılış sergisi olan “Arada ve Arasında” 24 Mart’ta sanatseverlerle buluşmaya başladı.

İstanbul’da açılan sergide Ankara Queer Sanat Programı’nın önerdiği Aylime Aslı Demir küratörlüğünde gerçekleşen, Arda Asena, Yağız Gülseven, Erin Johnson, Dilan Onay ve Alex Turgeon’un çalışmaları yer alıyor.

Sergi kapsamında 15 Nisan, Cumartesi günü 16:00 - 18:00 saatleri arasında Emre Koyuncu ve Aylime Aslı Demir’in katılımıyla söyleşi de yapılacak.

BARTLEBY NE YAPIYOR?:

EVET İLE HAYIR ARASINDA /

DELEUZE İLE  RANCIÈRE ARASINDA

Konuşmacı : Emre Koyuncu

Moderatör : Aylime Aslı Demir

15 Nisan 2023

16:00 - 18 :00

“Melville’in silikliğiyle meşhur karakteri Katip Bartleby’nin bir mantra gibi tekrarladığı, hem olumlamaktan hem olumsuzlamaktan kaçınmayı başaran  “... yapmamayı yeğlerim” yanıtı yirminci yüzyılda çok sayıda filozof tarafından  yeni bir siyasetin çağrısı olarak yorumlandı. Bunlardan Deleuze ve Rancière’in yorumlarına odaklanarak bu çağrının bugünün siyasetindeki karşılıklarını tartışacağız.”


Etiketler: kültür sanat
nefret