20/03/2014 | Yazar: Kaos GL

Başbakan Erdoğan, ‘Twitter mivitır hepsinin kökünü kazıyacağız’ derken, Başbakanlık Basın Müşavirliği de ‘Twitter’a erişimin engellenmesinden başka çare kalmayabileceği belirtilmektedir’ dedi.

Başbakan Erdoğan: Twitter’ın Kökünü Kazıyacağız! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Başbakan Erdoğan, “Twitter mivitır hepsinin kökünü kazıyacağız” derken, Başbakanlık Basın Müşavirliği de “Twitter’a erişimin engellenmesinden başka çare kalmayabileceği belirtilmektedir” dedi.
Başbakan Erdoğan, Bursa mitinginde yaptığı konuşmada, “Twitter mivitır hepsinin kökünü kazıyacağız. Uluslararası camia şunu der, hiç beni ilgilendirmiyor” dedi.
 
Erdoğan’ın konuşmasının ilgili kısımları şöyle:
 
“Twitter mivitır hepsinin kökünü kazıyacağız. Uluslararası camia şunu der, hiç beni ilgilendirmiyor. Süratle bu adımı atıyoruz, ülkemin güvenliği söz konusu. Ülkeme fitne sokmak isteyen karşısında bizi bulacak.”
 
Başbakanlık Basın Müşavirliği: Twitter’ı kapatabiliriz!
Başbakanlık Basın Müşavirliği ise akşam saatlerinde, Başbakan Erdoğan’ın Bursa’daki “Twitter, mivıtır kökünü kazıyacağız” sözleriyle ilgili açıklama yaptı:
 
“Halihazırdaki durumda, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının bazı linklerin kaldırılmasına ilişkin mahkemelerden çıkarmış oldukları kararların uygulanması konusunda Twitter yetkililerinin duyarsız kaldıkları bir süreç söz konusudur. Mahkeme kararlarını umursamama, hukukun gereğini yerine getirmeme biçimindeki bu tutumda bir değişiklik gözlenmemesi halinde, vatandaşlarımızın mağduriyetini gidermek için teknik olarak, Twitter’a erişimin engellenmesinden başka çare kalmayabileceği belirtilmektedir. Başbakanımız da Bursa’daki konuşmasında bu olguya dikkati çekmiş bulunmaktadır”
 
Ne olmuştu?
AKP’li vekillerin imzasıyla Meclis Başkanlığına sunulan “İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ve Gerekçesi” ile alan adı temelli engellemenin yanı sıra IP ve URL temelli engellemelerin getirilmesi de teklif edilmişti.
 
Kamuoyunda sansür ve gözetlemenin artacağı yönünde eleştirilerin getirildiği torba değişiklik önerisi Cumhurbaşkanı tarafından da onaylanmıştı. Sansürü eleştirmek için yürüyüş düzenleyenlere ise İstanbul’da polis saldırmış, çok sayıda kişi gözaltına alınmıştı. 

Etiketler: medya
İstihdam