13/06/2011 | Yazar: Kaos GL

Başbakan Erdoğan, seçim sonuçlarını değerlendirdiği “balkon konuşması”nda her kesimi selamlarken LGBT’leri anmadı.

Başbakan LGBT’ler Haricinde Herkesi Selamladı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Başbakan Erdoğan, seçim sonuçlarını değerlendirdiği “balkon konuşması”nda her kesimi selamlarken LGBT’leri anmadı.

“Kimseyi dışlamadık”larını söyleyen Başbakan, şunları söyledi: “Biz kimseyi dışlamadık, ayırmadık, herkesi kucakladık. Yaratılanı yaratandan ötürü sevdik. Canlar arasında, milletin fertleri arasında hiçbir ayrım yapmadık, samimi şekilde demokrasinin standartlarını yükselttik.”
“Sandığın mesajı Yeni Anayasa için uzlaşı”

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan sonuçların belli olmasının ardından eşi Emine Erdoğan'la geldiği AK Parti Genel Merkezi'nde üçüncü balkon konuşmasını yaptı. Başbakan, yaptığı konuşmada yeni Anayasa'yı muhalefet ve sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte yapacağını belirterek sandığın mesajının yeni anayasa için uzlaşı olduğunu söyledi.

Erdoğan konuşmasına, “81 vilayetimizin 780 bin kilometre kat edip her bir zerresini, 74 milyon Türkiye vatandaşının tamamını sevgiyle saygıyla selamlıyorum.” diyerek başladı.

Yurtdışındaki “tüm Türkiye vatandaşlarını, tüm soydaşlarımızı selamlıyorum” diyen Başbakan, Balkanlar, Ortadoğu ve Kuzey Afrika’ya kadar selam gönderdi ve “seçim sonuçları, ülkemize, milletimize tüm dünyaya hayırlı olsun” dedi.

AK Parti olarak Türkiye'deki her iki seçmenin birinin oyunu aldıklarını ve “çok farklı heyecanları aynı anda yaşıyor” olduklarını belirten Başbakan, şöyle devam etti:

“Bugün benim Türk, Kürt, Zaza, Arap, Gürcü, Çerkes kardeşim, 74 milyon kazandı. Bugün işçiler, memurlar, emekliler, kazanmıştır; çiftçi ve köylü kazanmıştır; engelliler, gençler yavrularımız kazanmıştır. Kimsesiz kardeşim kazanmıştır.

Bugün Türkiye kadar Ortadoğu, Kafkaslar, Balkanlar, Avrupa kazanmıştır. Bugün, demokrasi, barış, adalet, istikrar kazanmıştır.

Bu milletin bir evladı olarak şunu da büyük bir gururla ifade edeyim: Türkiye artık bölgesine örnek teşkil edecek bir demokrasiye ulaştı.”

“Biz kimseyi dışlamadık, ayırmadık, yaratılanı yaratandan ötürü sevdik”

Önceki Ak Parti hükümetlerinde olduğu gibi yeni Ak Parti hükümetinin de tüm Türkiye'nin 74 milyonun hükümeti olacağını belirten Başbakan “kimseyi dışlamadık”larını söyledi.

Yaptıklarının yapacaklarının teminatı olduğunu belirten Başbakan, “biz kimseyi dışlamadık, ayırmadık, yaratılanı yaratandan ötürü sevdik” dedi ve şöyle devam etti:

“Çünkü biz kimseyi dışlamadık, ayırmadık, herkesi kucakladık. Yaratılanı yaratandan ötürü sevdik. Canlar arasında, milletin fertleri arasında hiçbir ayrım yapmadık, samimi şekilde demokrasinin standartlarını yükselttik. 74 milyonun kardeşçe, beraber yaşayacağı bir Türkiye inşa etmenin çabasında olduk. Bundan sonra da geriye gidiş olmayacak.

74 milyonun her bir ferdinin yaşam tarzı, inancı, değerleri mübarek bir emanettir. Bize oy verenlerin de vermeyenlerin de inanç ve değerlerini onurumuz, namusumuz, şerefimiz olarak göreceğimizden hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Hangi partiye oy vermiş olursa olsun, her bir kardeşimizin huzur, güven, barış, adalet içinde yaşamını idame ettireceğinden kuşkunuz olmasın.

Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Demokrasi daha ileri standartlara kavuşacak özgürlükler genişleyecek. Herkes kendini daha rahat ifade edecek. 74 milyonun gönül huzurunda olmasını temenni ediyorum.”

“Yeni Anayasa herkese özgürlük talebini karşılayacak”

“Kardeşlerim, sandığın verdiği mesajı en doğru şekilde okumanın çabasında olacağız. Aziz milletimiz sadece hükümet etme yetkisi vermedi aynı zamanda yeni Anayasa için bize görev tevdi etti. Milletimiz yeni Anayasa'yı uzlaşmayla müzakereyle yapma mesajı verdi. Muhalefet partilerinin de meydanlardaki vaatlerini umut verici olarak değerlendiriyoruz.

Meydanlarda ifade ettiğimiz gibi sivil, katılımcı, özgürlükçü bir Anayasa'yı hep birlikte yapacağız. Bu Anayasa'da herkes kendisini bulacak. Doğu, batı, kuzey, güney herkes kendisini bulacak. Millet "İşte bu benim anayasam" diyecek.

Yeni anayasa, milletin her bir ferdini "birinci sınıf" olarak görecek. Her kimlik, her değer, herkese özgürlük, demokrasi, barış ve adalet talebine bu Anayasa karşılık gelecek. Türk'ün Kürt'ün, Zaza'nın, Türkmen'in, Alevi'nin, Sunni'nin, azınlıkların, Arap'ın, Gürcü'nün, Çerkes'in birliği ve beraberliği üzerine tesis edilecek.

Emekliyi, engelliyi, kadınları, gençleri bu dönemde çok daha fazla gözeteceğiz. Annelerin gözyaşını, gençlerin akan kanını durdurmak için daha çok çalışacağız.

Ret politikalarını biz bitirdik. Asimilasyon politikalarını da bitirdik, bitiriyoruz. Bölgemizde, hak, hukuk, barış, adalet, özgürlük ve demokrasi diyeceğiz.”
 

Etiketler: yaşam, siyaset
İstihdam