18/01/2011 | Yazar: KAOS GL

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yaza

Başbakan Şimdi de Yazar Ahmet Altan'a Dava Açtı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yazarlar Ataol Behramoğlu ve Oktay Ekşi ile Beyoğlu Kumpanyası adlı tiyatro grubundan sonra bir dava da Taraf gazetesi ve yazarı Ahmet Altan aleyhine açtı. Başbakan, "Erdoğan ve Kof Kabadayılık" başlıklı yazıda "kişilik haklarına saldırı" bulunduğunu iddia ederek 50 bin TL manevi tazminat talep etti.
 
Erdoğan'ın avukatları Fatih Şahin ve Muammer Cemaloğlu tarafından hazırlanan dava dilekçesinde gazetenin 15 Ocak 2011 tarihli nüshasında yer alan köşe yazısında "Erdoğan'ın şahsiyet haklarına saldırı kastıyla fevkalade ağır hakaretlerde bulunulduğu" öne sürülüyor.
 
Ahmet Altan'ın yazıdaki ifadeleri ile eleştiri ve ifade özgürlüğü sınırlarını aştığı, "açıkça, Erdoğan'ı dürüst olmamakla, halkın emanetine hıyanet etmekle itham ettiği" ileri sürülen dilekçede şu cümlelere de yer verildi:
 
"Davalı konumu itibariyle, müvekkile karşı kullanmış olduğu ve okurlarca hakaret olarak algılanacak bu ağır ifadeleri sarf etmeden de kaleme aldığı konu hakkında, daha etkin bir yazı yazabilir ve böylece basına hizmet etme amacını gerçekleştirebilirdi. "

Dilekçede, Altan ve Taraf gazetesinden, yayın tarihinden itibaren işleyecek yasal faiziyle birlikte 50 bin TL manevi tazminat talep edildi.

Öte yandan Erdoğan'ın avukatları, Altan hakkında Kadıköy Cumhuriyet Başsavcılığına iletilmek üzere Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına ilettiği bir dilekçeyle "hakaret" iddiasıyla suç duyurusunda da bulundu.
 
AKP ve Erdoğan'dan Behramoğlu'na da bir dava
Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) ve Başbakan Erdoğan başka bir davayı da şair ve yazar Ataol Behramoğlu'nun katıldığı bir televizyon programındaki konuşmaları nedeniyle manevi tazminat istemiyle açmıştı.
 
Behramoğlu 12 Ocak 2010 tarihinde CNN Türk televizyonunda yayınlanan "Tarafsız Bölge" programındaki sözleri nedeniyle 22 Mart'ta Ankara Ankara 15. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde yargılanmaya devam edecek.
 
Behramoğlu'nun yargılanmasına neden olan sözleri ise şöyle:
 
"Bana göre, yani ben, AKP seçimleri vermeyecek demiyorum ama vermemek için...yasa dışı olarak üstelik anti demokratik ve görünür ya da görünmez biçimde bütün olanaklarını kullanacaktır diyorum. düşüncem budur..."
 
Erdoğan genç tiyatro oyuncularını da unutmadı!
Erdoğan'ın, hidroelektrik santralleri (HES) eleştiren bir yazısı nedeniyle Oktay Ekşi hakkında açtığı "hakaret" davasının ilk duruşması 15 Şubat'ta görülecek; Ekşi'nin altı yıl hapsi isteniyor.
Çoğunluğu üniversite öğrencilerinden oluşan Beyoğlu Kumpanya tiyatro grubu üyesi 16 kişi hakkında Erdoğan'ın şikayetiyle açılan dava ise Cuma günü (21 Ocak) başlayacak.


Etiketler: insan hakları
nefret