21/03/2014 | Yazar: Kaos GL

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Bursa’daki seçim mitinginde ‘Twitter’ın kökünü kazıyacağız’ demesinin ardından, Twitter’a erişim engellendi.

Başbakan Twitter’ı Kapattı! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Bursa’daki seçim mitinginde  “Twitter’ın kökünü kazıyacağız” demesinin ardından, Twitter’a erişim engellendi.
Başbakan Erdoğan, Bursa mitinginde yaptığı konuşmada, “Twitter mivitır hepsinin kökünü kazıyacağız. Uluslararası camia şunu der, hiç beni ilgilendirmiyor” derken, Başbakanlık Basın Müşavirliği de “Twitter’a erişimin engellenmesinden başka çare kalmayabileceği belirtilmektedir” demişti.
 
Başbakanlık’tan yapılan açıklamadan sonra Twitter’a erişim kesildi. Türkiye’nin büyük bir kesiminde Twitter’a ulaşımın sağlanamadığı belirtiliyor. Ayrıca Twitter’ın mobil aplikasyonu da şu anda çalışmıyor.
 
Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’nda İstanbul Anadolu 14. Asliye Ceza Mahkemesi’nin 3 Şubat 2014,  İstanbul Anadolu 5.  Sulh Ceza Mahkemesi’nin 18 Mart 2014, Samsun 2. Sulh Ceza Mahkemesi 4 Mart 2014 ve İstanbul Başsavcılığı  (TMK 10. Maddesi ile Görevli) 20 Mart 2014 tarihli kararları yayınlandı.
 
Birçok internet sağlayıcı üzerinden twitter’a girilemiyor. Otomatik DNS kullanan birçok kullanıcı twittera ulaşamıyor ve DNS değiştirerek bağlanmaya çalışıyor. Mobil kullanıcılar için ise erişim engelinden kurtulmak için “Hotspot Shield” gibi programlar öneriliyor. 

Etiketler: medya
nefret