23/04/2015 | Yazar: Kaos GL

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan: ‘HDP beyannamesinde 9 defa lezbiyenler falan geçiyor. Türkiye toplumu bu mudur?’

Başbakan Yardımcısı, lezbiyenlerin toplumun parçası olmadığını iddia etti! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’dan ayrımcı açıklamalar: “HDP beyannamesinde 8 defa Kürt geçiyor, 9 defa da lezbiyenler falan geçiyor. Türkiye toplumu bu mudur?”
 
Genel seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte siyasiler arasındaki tartışmaların şiddeti de artmaya başladı. Hükümet’in muhalefet partilerine dönük “eleştirilerinde” ise yine homofobi ön planda.
 
AKP Hükümeti’nin iktidara geldiği günden bu yana cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği temelli insan hakları ihlalleri, ayrımcılık ve nefret suçuna ilişkin herhangi bir olumlu adımı bulunmazken; Hükümet yetkilileri ayrımcı, homofobik ve transfobik açıklamalarına devam ediyor.
 
Anadolu Ajansı’nın haberine göre, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Elmadağ Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen, AKP İlçe Danışma Meclisi Toplantısında yaptığı konuşmada, HDP’nin seçim beyannamesini değerlendirdi.
 
Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, HDP’nin açıkladığı seçim beyannamesinin Türkiye toplumunu yansıtmadığını iddia ederek, “‘Din dersini kaldıracağım, Diyaneti kaldıracağım, şunu kaldıracağım, bunu kaldıracağım’ Ermeni soykırımını tanıyacakmış. Sen, nasıl Türkiye partisi olacaksın? 8 defa Kürt geçiyor beyannamelerinde 9 defa da lezbiyenler falan geçiyor. Türkiye toplumu bu mudur?” diye konuştu.
 
Akdoğan, lezbiyenlerin Türkiye toplumunun bir parçası olduğu gerçeğini görmezden gelerek ayrımcı ve homofobik bir dil kullandı.  

Etiketler: yaşam, siyaset
İstihdam