09/05/2008 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL Derneği, Başbakanlık İnsan Hakları Başkanı Prof. Dr. Hasan T. FENDOĞLU’nu bir mektupla 12- 19 Mayıs 2008 tarihleri arasında Ankara’da gerçekleştireceği 3.

Kaos GL Derneği, Başbakanlık İnsan Hakları Başkanı Prof. Dr. Hasan T. FENDOĞLU’nu bir mektupla 12- 19 Mayıs 2008 tarihleri arasında Ankara’da gerçekleştireceği 3. Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma’daki ’Açılış Konuşmaları" başlıklı oturuma katılması için davet etti. Avrupa Parlamentosu üyesi Michael Cashman ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi temsilcisi hukukçu Mehveş Bingöllü’nün konuşmacı olarak katılacağı oturumu, Dr. Kürşad Kahramanoğlu modere ediyor.

Mektupta şöyle denildi:

Sayın Prof. Dr. Hasan T. Fendoğlu,

Kaos GL Derneği olarak, 12-19 Mayıs 2008 tarihlerinde, Ankara’da, Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma’nın üçüncüsünü organize ediyoruz.

Yurtiçinden ve yurtdışından konuşmacıların ve izleyicilerin katılacağı Buluşma kapsamında, atölye, konferans, sunum, forum gibi etkinlikler düzenliyoruz.

17 Mayıs Uluslararası Homofobi Karşıtlığı Günü dolayısıyla her yıl düzenli olarak gerçekleştirdiğimiz buluşmada, çeşitli sosyal, politik, kültürel ve akademik alanlarda eşcinsellere yönelik homofobik tutum ve davranışlar ile maruz kalınan ayrımcılık uzmanların, sanatçıların, akademisyenlerin, politikacı ve gazetecilerin katılımıyla ele alınıyor.

Kaos GL Derneği olarak on yılı aşkın bir süredir ayrımcılığa karşı gey-lezbiyen bireylerin insan haklarının geliştirilmesi yönünde sosyal, kültürel ve akademik alanlarda etkinlikler düzenlemekteyiz. 23-24 Mayıs 2003 tarihlerinde, ‘Lezbiyen ve Geylerin Sorunları ve Toplumsal Barış İçin Çözüm Arayışları’ başlıklı bir Sempozyum düzenledik. Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma’yı ise, ilk kez 17-21 Mayıs 2006 tarihlerinde gerçekleştirdik. İkincisini 17-20 Mayıs 2007 tarihlerinde ‘Medya ve Homofobi’ ana başlığı ile düzenlemiş olduğumuz buluşmanın 2008 yılında gerçekleşecek olan üçüncüsünün konusunu ise ‘İnsan Hakları ve Ayrımcılık’ olarak belirledik.

Bu ana başlık kapsamında, ‘insan hakları’, ‘ayrımcılık’, ‘özgürlük arayışları’ alanında doğrudan oturumlar yapılacak. Tabii ki istediğiniz ve uygun bulduğunuz oturumları vaktiniz oranında izlemenizi ve tartışmalara katkıda bulunmanızı isteriz.
16 Mayıs 2008, Cuma günü, Ankara’da, Ekin Sanat Merkezi’nde, ‘Açılış Konuşmaları’ başlıklı oturuma katılmanızı bekliyoruz. Avrupa Parlamentosu üyesi Michael Cashman ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi temsilcisi hukukçu Mehveş Bingöllü’nün konuşmacı olarak katılacağı oturumu, Dr. Kürşad Kahramanoğlu modere ediyor.

Türkiye'deki Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Travesti ve Transeksüel (LGBT) topluluğunun örgütlenme ve ifade hürriyetinin gelişmesi ve ayrımcılığa uğramaması yönündeki çalışmalarımızın önemli bir parçası olduğuna inandığımız ve bu nedenle sizin değerli katılımınızı beklediğimiz Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma’nın ayrımcılığın en aza ineceği bir toplum için önemli bir adım olacağını umuyoruz.

Saygılarımızla

Ali Erol

Genel Sekreter

Kaos GL Derneği

Etiketler: insan hakları
nefret