23/07/2014 | Yazar: Kaos GL

Gazetecilere Özgürlük Platformu 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla ‘Diren Gazetecilik’ kampanyası başlattı.

Basın Bayramı’nda #direngazetecilik kampanyası Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Gazetecilere Özgürlük Platformu 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla “Diren Gazetecilik” kampanyası başlattı.
 
Gazeteciler ve Basın Bayramı 2013 yılından beri “Basın Özgürlüğü İçin Mücadele Günü” adıyla 24 Temmuz’da kutlanıyor. Bu yıl 94 basın meslek kuruluşunca oluşturulan Gazetecilere Özgürlük Platformu (GÖP) gün dolayısıyla “Diren Gazetecilik” başlıklı bir sosyal medya kampanyası başlattı.
 
24 Temmuz’da yoğunlukla 11.00-11.30 saatleri arasında #direngazetecilik , #basınözgürolsaydı ve #basınbayramı etiketleri sosyal medyada paylaşılarak, Türkiye’deki basın ve ifade özgürlüğü sorununa dikkat çekilecek.
 
Bu etiketlerle sosyal medyada paylaşılan mesajlar, direngazetecilik.org adresine de aktarılacak.
 
“Özgür medya demokrasinin vazgeçilmezidir”
GÖP’ten yapılan açıklamada, Basın Bayramı’nın 106 yıllık tarihine atıfta bulunularak, “Bugün de gazeteciler ve medyanın var olabilmek için özgürlüğe, halkın da haber alabilmek için özgür bir medyaya şiddetle ihtiyaç duyduğu bir dönemden geçiyoruz,” denildi.
 
Açıklamada Türkiye’de “Basın Bayramı” yapılamayacağı vurgulanarak; tutuklanan, işlerini kaybeden, görev yaparken güvenliği tehdit altında olan, engellenen, siyasal iktidarca hedef gösterilen, otosansüre zorlanan gazetecilere dikkat çekildi.
 
Açıklamada, “Özgür bir medya demokrasinin ayrılmaz parçası ve olmazsa olmazıdır. Medyanın özgür olmadığı ülkeler demokrasi olarak adlandırılmayı hak etmezler” ifadesi kullanıldı. 

Etiketler: medya
İstihdam