02/01/2023 | Yazar: Kaos GL

“Hak ihlalleri yani eşitsizliklerin, şiddetin, ayrımcılığın görünür olması gerçek ve hakikat arasında bir bağ kurma işlevi taşıyor.”

“Baskı, bir paravanla kapatılıyor” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kaos GL İnsan Hakları İzleme Uzmanı Defne Güzel, LGBTİ+’lar için 2022’nin nasıl geçtiğini Bianet’ten Evrim Kepenek’e anlattı:

“İhlalleri konuşmak aslında bir anlamıyla olumsuzu, şiddeti, ayrımcılığı konuşmak demek. Bu kulağa son derece can sıkıcı gelebilir. LGBTİ+’lara dönük hak ihlalleri bir hakikat. Bu hakikatin ortaya çıkarılması bizim, bize kanunlarla, baskılarla “gerçek” diye dayatılanın önüne bir set çekmemiz demek.

“Hak ihlalleri yani eşitsizliklerin, şiddetin, ayrımcılığın görünür olması gerçek ve hakikat arasında bir bağ kurma işlevi taşıyor.

“Baskı, ayrımcılık ve şiddet geçmişten bugüne bir paravanla kapatılıyor... Bu paravanı tanıyoruz.

“Bu paravan doksanlarda “travesti terörüydü” örneğin. Bizler hakikati ortaya çıkardıkça insan haklarını güçlendiriyor, eşitliği ve özgürlüğü sağlıyoruz. Bunu yapmak, yapmaya devam çok önemli.

“Elbette ortada bir dayanışma ve mücadele var. Bu dayanışma, bu mücadele bize ilham veriyor, bizi özgürleştiriyor. En karanlık günlerde mücadeleyi, öfkeyi, muhabbeti, bir arada olmayı ve temas etmeyi hatırlamak gerekiyor.”

Söyleşiye ulaşmak için tıklayın.


Etiketler: insan hakları
İstihdam