26/02/2024 | Yazar: Kaos GL

TİP LGBTİ+ Komisyonu, KuirFest’in Ankara Valiliği tarafından yasaklanmasıyla ilgili açıklama yayınladı.

“Baskılara karşı hayatta inat eden LGBTİ+’ların yanındayız” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Türkiye İşçi Partisi LGBTİ+ Komisyonu, Ankara Valiliğinin “kamu düzeninin, genel sağlığın ve genel ahlakın, başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması” iddiasıyla Pembe Hayat KuirFest’i yasaklamasıyla ilgili açıklama yayınlayarak “Hukuksuzluğun karşısındayız” dedi:

“Her türlü eşit yurttaşlık talebine yasak ve şiddet ile cevap veren Saray rejimi, LGBTİ+’ların bir araya gelerek özgürlük ve eşitlik mücadelesini büyüttüğü alanlara bir kez daha tahammül edemedi. Daha önce LGBTİ+’ların çay içmesini, piknik yapmasını dahi yasaklamaya çalışan bu zihniyet, Şubat ayı sonunda Ankara’da gerçekleşmesi planlanan KuirFest etkinliklerine hukuksuz gerekçelerle, valilik yetkilerini aşan kararlarla engel olmaya çalışıyor.

Türkiye İşçi Partisi olarak durumun takipçisiyiz. Ülkemizin her yerinde eşit yurttaşlık ilkesinden asla taviz vermeyerek bu hukuksuzluğun karşısındayız. Baskılara karşı hayatta inat eden LGBTİ+’ların yanındayız.”

Ne olmuştu?

Bu sene “Ankara’ya dönüş” temasıyla yapılmak istenen Pembe Hayat Kuirfest’e yasak geldi. Ankara Valiliği, 23-25 Şubat tarihleri arasında yapılacak film gösterimi ve etkinlikleri yasakladığını, etkinlik mekanlarına tebliğ etti. 22 Şubat’ta festivalin yapılacağı mekanlara tebliğ edilen yasak kararında Valilik, “kamu düzeninin, genel sağlığın ve genel ahlakın, başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması amacıyla” etkinliklerin yasaklandığını duyurdu.

Valilikten tebliğ edilen yasak kararında, 12 yıldır Pembe Hayat’ın organize ettiği Kuirfest’in “Kaos GL vb. gruplar tarafından” düzenlediği iddia edildi. Valilik mekanlara tebliğ ettiği yazıda ayrıca “LGBT-LGBTİ vb. konular ile ilgili olarak sergi, basın açıklaması, sinevizyon, sinema, tiyatro, panel, söyleşi vb. etkinliklerin” yasaklandığını yazdı.

Yasak kararı üzerine Kuirfest, “küründen” online yapılacak film gösterimi ve etkinlikler için kayıt formu paylaştı. Festival, yasak kararına rağmen alternatif bir şekilde yapıldı.


Etiketler: kültür sanat, siyaset
İstihdam