28/06/2021 | Yazar: Gözde Demirbilek

Polis, İstanbul Bayram Sokak’ta ve Küçük Bayram Sokak’ta trans kadınların yaşadığı evleri avukatları beklemeden 15 dakika içinde boşaltarak mühürledi.

Bayram Sokak ve Küçük Bayram Sokak’ta trans kadınların evine mühür! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Polis, İstanbul Bayram Sokak’ta ve Küçük Bayram Sokak’ta trans kadınların yaşadığı en az 3 evi boşaltarak mühürledi. Kararı evlerde yaşayanlara sadece telefondan gösteren polis, evlerin boşaltılması için avukatları beklemedi. 

Onur Haftası: Tesadüf değil!

29. İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası Komitesi, Onur Yürüyüşü sonrası gerçekleşen ev mühürlemelerin tesadüf olmadığını vurguladı:

Onur Yürüyüşü sonrası gerçekleşen bu olay tesadüf değil! Bizleri korkutmak için yine ilk saldırdıkları, en güvencesiz gruplar oluyor. Evlerimizi de, sokaklarımızı da terk etmiyoruz! Herkesi Küçük Bayram Sokak'a ve Küçük Bayram Sokak'ta yaşayan trans kadınlara sahip çıkmaya çağırıyoruz.”

“Evde ikamet eden kişiler için bu mühürleme hukuka aykırıdır”

Kaos GL Hukuk Koordinatörü Kerem Dikmen ev mühürlemelerin ilgili 15 dakika içinde boşaltılmanın evi ikametgah olarak kullanan kişiler için hukuka aykırı olduğunu söyledi:

“Bir avukat olarak bunu yorumlayabilmek için ayrıntı bilgisine sahip olmak gerekiyor ancak evlerin mühürlendiği ve 15 dakika içinde boşaltılması istendiği bilgisi elimizde var. Bunun hangi idari işleme dayalı olarak yapıldığını bilmiyoruz fakat şöyle söylemek gerekir: Kişilere bu kararlar tebliğ edildikten sonra belli süreler verilmesi gerekir. Özellikle de evde ikamet eden kişilere verilmesi gerekir çünkü ev ikametgah olarak kullanılıyorsa mühürlenmesi hukuka aykırıdır.”


Etiketler: insan hakları
İstihdam