28/09/2011 | Yazar: Kaos GL

BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, Meclis boykotunu bitirdiklerini ve 1 Ekimden itibaren TBMM çalışmalarına katılacaklarını açıkladı.

BDP 1 Ekim’de Meclis’e Dönüyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, Meclis boykotunu bitirdiklerini ve 1 Ekimden itibaren TBMM çalışmalarına katılacaklarını açıkladı.
 
Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloğu adına bir açıklama yapan BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, 12 Haziran seçimlerinin ardından başlattıkları Meclis boykotunu bitirdiklerini açıkladı. 
 
“Halklarımıza karşı sözümüz ve açık deklarasyonumuz”
 
Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloğu TBMM Grubu, “halklarımıza karşı sözümüz ve açık deklarasyonumuz” başlığıyla yayınladığı bildiri ile “AKP’ye rağmen ve AKP’yi geriletmek için; doğruluğuna inandığımız siyasi bir direniş hamlesi olarak 1 Ekim’den itibaren meclis çalışmalarına katılma kararı almış bulunmaktayız” açıklaması yaptı.
 
“Savaşın yeniden başlamasının nedeni BDP’nin boykotu değildir”
 
Açıklamada, “yaşanan savaş ortamından şikâyet edenlerin, boykot kararı nedeniyle BDP’ye saldırmak yerine AKP’ye baskı yaparak pratik adım atmasını sağlasaydılar, çok daha doğru bir iş yapmış ve savaşı engellemiş olurlardı” denildi.
 
“Herkes şunu iyi anlamalı ki savaşın yeniden başlamasının nedeni BDP’nin boykotu değildir. Tam tersine savaş yeniden başlamasın, hükümet bir an önce pratik adımlar atsın diye BDP boykot kararı almıştır. Ancak ne yazık ki AKP Hükümeti en küçük barış arayışına bile ciddiyetsizce, saygısızca yaklaşarak bütün girişimlerimizi heba etmiştir.”
 
“Boykot tavrımızın arkasında durarak bizleri destekleyen herkese teşekkür ediyoruz”
 
Boykot tavırlarını desteleyen herkese teşekkür eden Demirtaş, “meclise dönmememiz hususunda yapılan çağrılardaki kaygıları anlıyor ve değer biçiyoruz” diye konuştu. 
“Bu aşamadan sonra savaşa karşı barışı daha güçlü savunabilmek için, saldırılara karşı direnişte olan halkımıza meclisten de destek olabilmek için, bize güvenen Kürtlere, Türklere, Süryanilere, Araplara, Çerkezlere, Ermenilere, kadınlara, Alevilere, Sünnilere, başörtüsü mağdurlarına, sosyalistlere, demokratlara, engellilere, öğrencilere, emekçilere, farklı cinsel eğilimi olanlara, işsizlere yani ezilen bütün toplumsal kesimlere verdiğimiz sözün gereğini daha iyi bir şekilde yerine getirebilmek için, siyasi operasyonlara karşı direniş cephesini güçlendirmek için, Hatip Dicle ve tutuklu bütün siyasetçilerin özgürlüğünü sağlama mücadelesine katkı sunmak için, halkın iradesiyle alay edenlerin ikiyüzlü yaklaşımlarını teşhir etmek için, AKP’ye rağmen ve AKP’yi geriletmek için; doğruluğuna inandığımız siyasi bir direniş hamlesi olarak 1 Ekim’den itibaren meclis çalışmalarına katılma kararı almış bulunmaktayız.”


Etiketler: yaşam, siyaset
İstihdam