06/03/2013 | Yazar: Ömer Akpınar

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP), albay babası ve polis amcaları tarafından eşcinsel olduğu için kaçırılan Umut Göktuğ Söyler için soru önergesi vermeye hazırlanıyor.

BDP, Kaçırılan Umut Göktuğ Söyler’le İlgili Soru Önergesi Hazırlığında Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Barış ve Demokrasi Partisi (BDP), albay babası ve polis amcaları tarafından eşcinsel olduğu için kaçırılan Umut Göktuğ Söyler için soru önergesi vermeye hazırlanıyor. Dünkü haftalık grup toplantısına 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla aralarında Kaos GL ve Pembe Hayat derneklerinin de olduğu sivil toplum örgütlerini davet eden BDP, kaçırma olayına ilişkin derneklerin görüşlerini de dinledi. Olayla ilgili, BDP Milletvekili Sebahat Tuncel öncülüğünde bir soru önergesi verilmesi bekleniyor.  
 
11 Gündür Yakalama Kararı Yok!
11 gündür kayıp olan 21 yaşındaki Umut Göktuğ’u kaçıranlar hakkında yakalama kararı hâlâ çıkmadı. 23 Şubat’ta kaçırılan Umut Göktuğ için İçişleri Bakanlığı harekete geçse de henüz failler için yakalama kararı bile çıkmadı.
 
“İfadeni Geri Çekersen Gidebilirsin”
Umut Göktuğ Söyler’le telefonda görüşen sevgilisi Ramazan Kalkan, olayla ilgili son gelişmeleri şöyle aktarıyor: “Umut şimdiye kadar verdiği tüm ifadeleri babası ve annesinin zoruyla geri çektiğini söyledi bana. Ancak bu şekilde Ankara’ya geri dönebileceğini söylemişler. Dün sabah Ankara’ya gelmesini bekliyorduk; ama hâlâ kendisine ulaşamıyoruz. Ailesinin Umut’la ifadeler üzerinden pazarlığa giriştiğinden şüpheleniyorum.” 

Etiketler: yaşam, siyaset
İstihdam