24/03/2023 | Yazar: Kaos GL

Müzikteki toplumsal cinsiyet eşitsizliğine karşı kadın ve LGBTİ+’ları destekleyen Beats By Girlz projesinin İzmir ve İstanbul konser gelirleri Hatay Defne Kooperatifi’ne aktarılacak.

Beats By Girlz konser gelirleri depremle dayanışmaya Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Dünyanın birçok yerinde, müzik alanındaki toplumsal cinsiyet eşitsizliğine karşı genç kadınlara ücretsiz eğitim imkânı sağlayan Beats By Girlz projesi ikinci edisyonundaki yeni katılımcıları eşliğinde yine farklı şehirlerin özgün seslerini keşfe çıkıyor.

Beats By Girlz Türkiye ve British Council’ın, WOW - Dünya Kadınlar Festivali İstanbul’un bir parçası olarak ilk kez geçtiğimiz yıl hayata geçirdiği ve aynı adlı albüm ve belgeselle tüm dijital müzik platformlarında ürünlerini paylaştığı ‘Benim Şehrim Benim Sesim’ projesi bu defa İstanbul ve İzmir’de gerçekleşecek konserlerin geliri deprem bölgesine destek veren Hatay Defne Kooperatifi’ne aktarıyor.

Beats By Girlz Türkiye konserleri şöyle duyurdu:

“6 Şubat depremlerinin yarattığı kayıplar sonrası yasımız hâlâ devam ediyor. ‘Benim Şehrim Benim Sesim’ projesinin, 3 Nisan’da İzmir Originn’de ve 5 Nisan’da İstanbul Babylon’da gerçekleşecek konserlerinde yine dayanışmayla bir araya geliyoruz ve konserlerin gelirleri, afet bölgesinde faaliyet gösteren Hatay Defne Kooperatifi’ne aktarılıyor.”

Beats By Girlz Türkiye 2023 projeleri için çalışmalarına da devam ediyor; “Olası projelerin gündeminde ise öncelikli olarak kız çocukları, gençler, kadınlar ve LGBTİ+’lar bulunuyor.”


Etiketler: kültür sanat
İstihdam