15/10/2018 | Yazar: Aslı Alpar

Gazetelerin LGBTİ+ gündeminde bugün Yeni Akit ve İstiklâl gazetelerinin nefret söylemi içeren haberleri yer alıyor.

Beddualı, iftiralı haberler Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Gazetelerin LGBTİ+ gündeminde bugün Yeni Akit ve İstiklâl gazetelerinin nefret söylemi içeren haberleri yer alıyor.

Gazetelerin LGBTİ+ gündeminde bugün Yeni Akit ve İstanbul’da yayımlanan İstiklâl yer alıyor. Yeni Akit eşit evliliği yasalaştıran Avrupa ülkelerini “ahlaksızlık” ile suçlarken İstikbal eşcinsel çifte beddua ediyor.

Nefret söylemine bahane

“Batı, ahlaksızlık batağında” başlıklı Yeni Akit haberi, Avrupa ülkelerinin “Müslüman ailelerin çocuklarını zorla Hristiyan ve eşcinsel ailelere verdiği”ni öne sürüyor. Almanya ve Hollanda’yı eşit evliliği yasal hale getirdiği için ise “ahlaksız” olarak niteliyor. Yeni Akit eşcinsellere yönelik nefret söylemini bu haberinde ırkçılıkla bir arada tekrarlıyor.

Beddualı haber!

Bir diğer haber İstanbul’da yayımlanan İstiklâl gazetesinden. Gazete geçtiğimiz hafta sosyal medyaya yansıyan İzmir’deki gey çift düğününü “Allah’ın laneti üzerinize olsun” başlığıyla haber yaptı.

İstiklâl gazetesi eşcinsellere yönelik nefret söylemini “ahlaksız Lut kavminin helak olmasına neden olan eşcinsel sapkınlık” diyerek sürdürüyor. Gazete demeye dilimizin varmadığı yayın haberin bir beddua ile bitiriyor: “Bu sapkınlığa destek olanların da, sapkınlığı yaşayanların da Allah'ın laneti üzerine olsun.”

Kaos GL Derneği 9 yıldır medyayı izliyor

Kaos GL Derneği 9 yıldır lezbiyen, gey, biseksüel, trans ve intersekslerin (LGBTİ) medyada yer alış biçimlerini izliyor. Her yıl yayınladığı medya izleme raporları ile hem medyadaki ayrımcı söylem, nefret söylemi, nefret suçu ve önyargıya dikkat çekmeye çalışıyor hem de medyada seyri takip ediyor. Derneğin 2017 yılına ait Medya Raporu'na buradan ulaşabilirsiniz.


Etiketler: medya
İstihdam