04/01/2012 | Yazar: Cenk Erdem

Bedelli Askerlik başvuruları için son tarih olan 15 Haziran’a geri sayım devam ederken, bedelli oyunları bitmek bilmiyor.

Bedelli Askerlik başvuruları için son tarih olan 15 Haziran’a geri sayım devam ederken, bedelli oyunları bitmek bilmiyor.
Kısa bir süre önce ilk aşamada bedeli askerlik başvurularının düşük olmasının nedeninin, neredeyse tüm hak sahiplerinin
Haziran 2012’yi beklemesi yüzünden olduğu anlaşılmıştı. İlk taksiti Haziran’da verip, ikinci taksiti Aralık 2012’ye bırakabilecek adaylar bu akıl oyunlarıyla zaman kazanıp, bu kez de çeşitli yöntemlerle Haziran ayına kadar net ortamında para toplama yollarının peşine düştüler. Bu yöntemlerden en renklisi, genç bir bedelli adayının kurduğu, “Bedellikareler.com” adlı sitedeki ilanlarla ortaya çıkıyor. Site Cesaria Evora, Zeki Müren, Michael Jackson gibi isimlere ayrılan bölümlerle dikkat çekiyor.
Bedelli askerlik parasını denkleştirmek için sitesini, kare kare satan gencin hazırladığı ilginç site aşk ilanlarından, reklam ilanlarına, hayran köşelerinden, çeşitli sloganlara kadar birbirinden ilginç karelerle doluyor. BedelliKareler.com’da 50 sütun, 34 satırdan birinde Michael Jackson hayranlarının çoktan kaptığı karede, “Bu köşe kralın köşesi” yazıyor. Kısa bir süre önce kaybettiğimiz Cesaria Evora anısına da bir kare ayrılırken, bir Zeki Müren hayranının, paşa için ayırdığı kare dahil olmak üzere, Bedelli Askerlik yolunda birbirinden ilginç ilanlar yan yana geliyor.
 
Çeşitli kuruluşların reklamlarını da veren sitede bu ilanları 5 yıl süreyle yayınlıyor olacak. Site özellikle Zeki Müren’in bir hayranının Pulp Fiction filminin meşhur şarkısının Türkçe yorumuna yönlendiren  görüntüleri ve Cesaria Evora anısına yazılanlar şimdiden ilginç köşeler oluşturmuş. 

Etiketler: insan hakları, askerlik
İstihdam