10/06/2013 | Yazar: Kaos GL

‘Bizi birbirimize karşı kışkırtmaya çalışanlara izin vermeyeceğiz. Yan yana yaşamayı dileyen kadınlar olarak vurguluyoruz ki, gezi parkı hepimizin’

Bedenimden, Başörtümden, Kimliğimden Elini Çek! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
“Bizi birbirimize karşı kışkırtmaya çalışanlara izin vermeyeceğiz. Yan yana yaşamayı dileyen kadınlar olarak vurguluyoruz ki, gezi parkı hepimizin”
 
Kadına Şiddete Karşı Müslümanlar İnisiyatifi üyeleri Gezi Parkı direnişine destek için yürüdü.
Direnişi selamlamak için Kabataş İskelesi’nden Gezi Parkı’na yürüyen (7 Haziran)  kadınlar, son günlerde Beşiktaş, Kabataş ve Bağdat Caddesi’nde başörtülü kadınlara yönelik sözlü tacizleri protesto etti. Feminist kadınların da desteklediği eylemde, kadınlar Gümüşsuyu Meydanı’nda barikatların kurulduğu noktalarda oturma eylemi yaptı.
Kadınlar, Kürtçe ve Türkçe , “Jin Jiyan Azadî ”, “ Bedenimden, başörtümden, kimliğimden elini çek”, “Başörtüye saldıran bizden değildir”, “Küfürle değil inatla diren”, “Tacizi durdur, direnişi sürdür”, “Öldürmeyeceğiz, ölmeyeceğiz kimsenin askeri olmayacağız” sloganlarını attı.
“Direnişin merkezi Gezi Parkı’nda başörtüsüne taciz yok”
Sloganlar eşliğinde Taksim Meydanı’na giren kadınlar alkışlarla karşılandı. Meydanda Kadına Şiddette Karşı Müslümanlar İnisiyatifi adına Filiz Işıker konuşma yaptı. Taksim direnişinde yer alan kadınlar olarak, direnişin ilk gününden itibaren İstanbul’un çeşitli semtleri ve Türkiye genelinde başörtülü kadınlara yönelik taciz, aşağılama ve saldırılar gerçekleştirildiğinin haberini aldıklarına dikkat çeken Işıker, “Direnişin merkezi olan Gezi Parkı’nda böyle bir durum söz konusu olmadığı halde, kentin diğer yerlerinde yaşananlara karşı çıkıyoruz, bunun bu eylemliğin ruhuna aykırı olduğunu vurgulamak istiyoruz” diye konuştu.
 
“Faşizme karşı çıkarken yeni faşistliklerin üretilmesine karşıyız”
Kadınların inançları ve giyimleri nedeniyle hedef alan ayrımcı slogan, saldırı, sataşma ve tacizlere son verilmesini isteyen Işıker, direnişe destek vermek isteyenlere yönelik dışlayıcı küfürler, ırkçı ve cinsiyetçi bir dil kullanılmasına karşı çıktıklarını vurguladı. “Tepkimizi ve taleplerimizi ortaya koyarken bu dilin alanlarımıza egemen olmasına karşıyız” diyen Işıker, “Faşizme karşı çıkarken yeni faşistlikleri üretilmesine karşıyız” dedi.
“Gezi parkı hepimizin”
Sokağa farklılıkları ile birlikte çıkanlar olarak ortadaki kitlesel hareketliliğin basit bir laik-dindar çatışmasına çekilmesini de kabul etmediklerini altını çizen Işıker, “Bu yüzden ne meydanın, ne bizi birbirimize karşı kışkırtmaya çalışanlara izin vermeyeceğiz. Bu ülkenin bütün sokaklarının bütün kesimlerden kadınların ortak alanları olduğunu, farklı renklerden ve görüşlerden gelmemize, seçimlerde farklı oylar vermemize rağmen barış ortamı içinde yan yana yaşamayı dileyen kadınlar olarak vurguluyoruz ki, gezi parkı hepimizin” diye konuştu.(ANF)

Etiketler: kadın
İstihdam