31/12/2009 | Yazar: Kaos GL

Taksim Meydanı'nda toplanan Biz Erkek Değiliz İnisiyatifi (BEDİ) üyeleri, yılbaşında yaşanan taciz olaylarını protesto etti.

BEDİ’den Taksim'de tacize karşı kartlı protesto Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Taksim Meydanı'nda toplanan Biz Erkek Değiliz İnisiyatifi (BEDİ) üyeleri, yılbaşında yaşanan taciz olaylarını protesto etti.

BEDİ üyeleri, Taksim Meydanı'nda yılbaşına özel hazırladıkları tebrik kartlarını dağıtarak bir basın açıklaması yaptı ve yılbaşında yaşanan taciz olaylarını protesto etti.
 
BEDİ adına yapılan açıklamada, "Yine yeni bir yıl var kapımızda. 2009 yılı işyerlerinde, otobüslerde, sokaklarda, arkadaş meclislerinde, eğlence mekanlarında, erkeklerin, kadınların kah psikolojik, kah cinsel tacizi ile geçti ve yine yılbaşı yaklaşıyor. Her sene Taksim Meydanı'nda yerli yabancı birçok kadının tacize uğraması neredeyse geleneksel hale geldi" denildi.

30 Aralık Çarşamba günü akşamı, daha önce duyurulduğu gibi BEDİ katılımcıları tarafından önce Taksim, ardından Galatasaray meydanında bir basın açıklaması yapıldı ve tacizcilere gönderilmek üzere hazırlanan yılbaşı kartları ücretsiz olarak dağıtıldı.
Aşağıda yapılan açıklamanın tam metnini bulabilrisiniz.

"Basına ve Kamuoyuna,
Yine yeni bir yıl var kapımızda. 2009 yılı iş yerlerinde, otobüslerde, sokaklarda, arkadaş meclislerinde, eğlence mekânlarında erkeklerin kadınları kâh psikolojik kâh cinsel taciziyle geçti. Ve yine yılbaşı yaklaşıyor. Her sene Taksim Meydanı’nda yerli yabancı birçok kadının tacize uğraması neredeyse geleneksel hale geldi.

2010 yılına gireceğimiz şu günlerde, bebeklikten itibaren zorbalığı, şiddeti, militarizmi, tahakküm etmeyi, yüksek sesle höykürmeyi, küfretmeyi, korkutmayı, sindirmeyi, acımasız olmayı, öldürmeyi, kahramanlığı, götünü kollamayı, penisini yüceltmeyi, uçanı kaçanı becermeyi öğrenerek “erkeklik eğitiminden” geçmiş bizler aynı eğitimden geçmiş aramızdaki, dışımızdaki, etrafımızdaki tacizcilere dur demek ve tacizlerine sessiz kalmayacağımızı göstermek için yılbaşı kartı yollamaya karar verdik. Çevrenizde taciz ettiğini bildiğiniz kişilere sizler de yollayabilirsiniz.

"2009'daki tacizlerinizin yeni yılda sona ermesini umut eder, 2010'da hiç
bir tacize sessiz kalmayacağımı bilmenizi isterim. Bu vesileyle tüm
tacizcilere pişmanlıklar dilerim."

İyi Seneler!

TACİZ VE TECAVÜZ ERKEKLİKSE, BİZ ERKEK DEĞİLİZ!"

eylemin videsosu için:
http://video.mynet.com/habervideo/Taksim-de-tacize-karsi-kartli-protesto/431279/


Etiketler: insan hakları
nefret