07/06/2023 | Yazar: Kaos GL

Kadıköy Kaymakamlığı, BEKSAV Sinema Kolektifi’nin bugüne çağrı yaptığı “Pride” filmi gösterimini yasakladı. Kolektif yasağı uygulamayacağını duyurarak tüm sinemaseverleri ve LGBTİ+’ları gösterime çağırdı.

“BEKSAV olarak yasağı uygulamayacağız, herkesi gösterime çağırıyoruz” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Bilim Estetik Kültür Sanat Araştırmaları Vakfı (BEKSAV) Sinema Kolektifi, Onur Ayı etkinlikleri kapsamında bugün 20:45’te Bahar Bahça’da bir araya gelinmek üzere Pride filmi gösterimini duyurmuştu.

Bahar Bahçada düzenleyeceği film etkinliği Kadıköy Kaymakamlığı tarafından yasaklandı.

BEKSAV Sinema Kolektifi yasak kararını tanımadığını duyurarak tüm sinemaseverleri ve LGBTİ+’ları olası bir saldırıya karşı gösterime çağırdı:

“Onur ayı geldi çattı ve yasaklar rengarenk kapılarımızı çalmaya başladı! Bu akşam BEKSAV’ın bahçesinde birlikte izleyeceğimizi duyurduğumuz ‘Pride' filminin gösterimi hakkında Kadıköy Kaymakamlığı yasak kararı aldı. Buna karşı tavrımız filmin gösterimini yapmak olacaktır. Çünkü, yasak ne ayol?! Çünkü film, yasaklanabilir mi?

Tüm seyircilerimize ve dostlarımıza duyurmak isteriz. Olası bir müdahaleye karşı tüm sinema severleri, LGBTİ+'ları ve dostlarımızı dayanışmaya çağırıyoruz. Beksav Sinema Kolektifi olarak kararı uygulamayacağımızı kamuoyuna ve akşam gösterime katılmak isteyen herkese bildiririz. Alışın, buradayız!”


Etiketler: kültür sanat
İstihdam