22/05/2021 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL, 28 Mayıs’ta “Belediyeler ve LGBTİ+ Hakları: Güney ve Orta Amerika” söyleşisi düzenliyor. Trans hakları için BM Bağımsız Danışmanı Esteban Paulon’un konuşacağı etkinliğe kayıt yaptırmayı unutmayın!

“Belediyeler ve LGBTİ+ Hakları: Güney ve Orta Amerika” söyleşisine davetlisiniz! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kaos GL Derneği, yerel yönetimlerde LGBTİ+ haklarına ilişkin iyi örnekler yaygınlaştırmak ve bu alandaki yerel ve küresel çalışmaları görünür kılmak için çevrimiçi etkinliklere başlıyor!

İlk etkinlik, “Belediyeler ve LGBTİ+ Hakları: Güney ve Orta Amerika Örnekleri” başlığıyla 28 Mayıs Cuma günü saat 20.00’de yapılacak. Simültane tercümenin olacağı etkinlikte trans hakları konusunda Birleşmiş Milletler (BM) bağımsız danışmanı Esteban Paulon konuşacak.

Etkinliğe kayıt yaptırmak için tıklayın!

Arjantin, Kolombiya, Uruguay ve Meksika’dan iyi örnekler konuşulacak

Arjantin LGBT Federasyonu’nun eski başkanı ve Santa Fe bölgesel yönetimi Cinsel Çeşitlilik Politikaları eski müsteşarı da olan Esteban Paulon, 2007’de Arjantin’de Rosario Belediyesi’nde “Cinsel Çeşitlilik Alanı”nı kurdu. Bu birim, Güney Amerika’da yerel yönetimlerde LGBTİ+ hakları için çalışan ilk birimlerdendi.

Çalışmalarını BM bünyesinde Güney Amerika’da trans haklarına ilişkin bağımsız danışman olarak sürdüren Paulon, konuşmasında şu konulardan bahsedecek:

*Yerel yönetimlerde cinsel çeşitlilik politikalarının önemi

*Yerel LGBT kamu politikalarını nasıl geliştirebiliriz?

*Rosario-Arjantin, Bogotá-Kolombiya, Montevideo-Uruguay ve México-Meksika’dan iyi örnekler

Zoom üzerinden yapılacak etkinlikte Türkçe-İngilizce simültane çeviri olacak. Etkinlik eş zamanlı olarak Kaos GL’nin Youtube kanalında İngilizce yayınlanacak. İlerleyen günlerde Youtube’taki kayda Türkçe altyazı da eklenecek.

Eşit Haklar İçin Savunuculuk Projesi hakkında

Kaos GL Derneği’nin yürüttüğü Eşit Haklar İçin Savunuculuk Projesi'nin hukuk, ruh sağlığı, yerel yönetim, eğitim ve sosyal hizmet olmak üzere beş alanı var. Dernek, bu beş alanda birçok konukla webinar ve söyleşiler düzenleyecek. Ayrıca bu proje kapsamında bu alanlara dair literatüre kaynak kazandırmak da amaçlanıyor.

* Bu etkinlik, Avrupa Birliği'nin mali desteği ile hazırlanmıştır. İçeriğin sorumluluğu tamamıyla KAOS GL’ye aittir ve AB’nin görüşlerini yansıtmamaktadır.

lgbti-esitligi-icin-kat-edilecek-cok-mesafe-var-yayini-turkcede-1



Etiketler: insan hakları, yaşam, kent hakkı, dünyadan
İstihdam