08/01/2024 | Yazar: Kaos GL

Şehirde Noel kutlamaları yapılırken belediye işbirliğiyle çalışan Belgrad Pride LGBTİ+ Danışma Merkezi’ne saldırı düzenlendi.

Belgrad Pride danışma merkezine saldırı! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Dün (7 Ocak 2024) saat 16:00’da Belgrad Pride’ın LGBTİ+ Danışma Merkezi’ne saldırı düzenlendi. Belgrad Belediyesi iş birliğiyle 2019 yılında kurulan Merkez’in camları kırıldı.

Belgrad Pride, saldırının şehirde Noel’in kutlandığı zamanda yapılmasına dikkat çekerek “Bu saldırı bize LGBT+’ların güvende olduğu bir günü olmadığı; bayramlarda dahi bizden nefret eden, bizi yok etmek isteyen, yok sayan ve yerimizden etmeye çalışanların hedefinde olduğumuz mesajını veriyor” dedi:

“LGBTİ+ Danışma Merkezi’ne saldırılara ilişkin her zaman güvenlik kamerası görüntüleri olmasına rağmen saldırganların şimdiye kadar hiç araştırıp soruşturulmadığını ve geçmiş saldırılarda da suçlu bulunmadığını hatırlatıyoruz.

Savcılık ve emniyetten bu saldırıyı ciddiye alarak failin bir an önce bulunmasını ve bu tür saldırıların bir daha olmaması için gerekli tedbirlerin alınmasını talep ediyoruz. Hükümet temsilcileri, halka LGBT+’ların ikinci sınıf vatandaş olmadığının mesajını vermek için tüm taleplerimizi bir an önce yerine getirmelidir.”


Etiketler: insan hakları, nefret suçları, dünyadan
İstihdam