18/09/2021 | Yazar: Aslı Alpar

Belgrad Uluslararası Pride Forumu ırkçı Leviathan üyelerinin saldırısına uğradı. Forumun binasına gelen iki saldırgan Belgrad Onur Yürüyüşü bayrağını yırttı. Saldırganlar tutuklandı.

Belgrad Pride etkinliğine saldırı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Belgrad Uluslararası Pride Forumu dün (17 Eylül) ırkçı Leviathan üyeleri tarafından saldırıya uğradı.

Civil Rights Defenders tarafından Belgrad Onur Yürüyüşü ile birlikte geleneksel olarak düzenlenen Uluslararası Onur Forumu'nda, Leviathan üyeleri Belgrad Onur Yürüyüşü bayrağını yırttı ve konferans salonunun önüne işedi.

Begrad Pride saldırıyı şöyle duyurdu:

“Forumun organizatörleri, birkaç hafta önce Impact Hub'da (Makedonska 21) bir etkinlik planladı. Leviathan'ın karargahının binanın aynı girişinde olduğunu öğrendiklerinde polise haber verildi, bu da Onur Haftası'ndaki diğer tüm etkinliklerin yanı sıra bunun da güvenliğinin sağlandığı bildirildi.

“Ancak saat 11:35 civarında, Belgrade Pride gönüllüsü, üzerlerinde Leviathan logolu tişörtler giymiş iki adamın binaya yaklaştığını, bir pankartı yırtıp girişin önüne idrar döktüğünü fark etti. Polis olaya müdahale etmedi.

“Saldırıdan yaklaşık bir saat sonra binadan geçen polis, saldırgan iki kişiyi tespit edip tutukladı.

“Belgrade Pride, yetkili kurumlardan faillerin hukuka uygun olarak yargılanıp cezalandırılmasını ve bu konuda kamuoyunun bilgilendirilmesini talep ediyor.

“Bu hareketin daha önceki şiddet eylemlerini de göz önünde bulundurarak, yetkililerin faaliyetlerine göre temsilcilerinin net bir şekilde belirlenmesini ve yetkili makamların üyelerine ve liderlerine karşı gerekli işlemleri başlatmasını talep ediyoruz.”



Etiketler: insan hakları, dünyadan
İstihdam