02/04/2018 | Yazar: Gözde Demirbilek

Belma Fırat, cinsellik tertibatını sorunsallaştıran edebiyat eserlerini anlatacak.

Belma Fırat ile queer edebiyat: “Bugün Anne gibi Değilim” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Belma Fırat, cinsellik tertibatını sorunsallaştıran edebiyat eserlerini anlatacak.

Varoluş imkânlarını kısıtlayan toplumsal cinsiyet temsillerine karşı koyan ve aykırı cinsellikleri üzerinden iktidarı ifşa etmeyi seçen kadınları işleyen yazar Belma Fırat’ın üçüncü öykü kitabı “Bugün Anne Gibi Değilim”, Şubat ayında okuyucuyla buluşmuştu.

Fırat, yarın (3 Nisan) 19:30 – 21:30 saatlerinde İstanbul'da gerçekleşecek olan söyleşisinde queer edebiyata eğilecek. Cinsellik üzerine üretilen söylemler ve toplumsal pratikler açısından “aykırı” edebiyat eserlerini ele alacak olan yazar; cinselliği, toplumsal/siyasi tahakküm biçimlerinin arenası olarak tartışacak.

Gergedan Kitabevi’nin düzenlediği etkinlik, rezervasyon gerektiriyor. Katılmak istiyorsanız, 216 350 27 66 ve 549 609 55 46 numaralı telefonlardan rezervasyon yaptırabilirsiniz. Yer bilgisi telefonda verilecek.

Belma Fırat kimdir?

Yazar Belma Fırat, Kaos GL Derneği’nin bu yıl on üçüncüsünü düzenlediği Kadın Kadına Öykü Yarışması’nın jüri üyelerinden.

Yazarın Kaos GL’nin Kadın Kadına Öykü Yarışması’nda ödüle değer bulunan öyküleri ile çeşitli derleme kitap ve dergilerde yer alan öykülerinin bulunduğu ilk kitabı “Alışın, Burdayız”ı, hizaya sokulmak istemeyenleri anlattığı “Kuyuda” isimli öykü kitabı izlemişti. Tüm kitapları NotaBene tarafından yayınlanan Fırat’ın son kitabı inşa edilen cinsiyeti, kadınlığı sorgulayan öykülere yer veriyor.

İlgili haber

“Bugün Anne Gibi Değilim” raflarda

 


Etiketler: kültür sanat
İstihdam