15/01/2013 | Yazar: Kaos GL

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Kanal D’de yayınlanan ‘Ben Bilmem Eşim Bilir’ adlı yarışma programına 502 bin 979 TL para cezası verdi.

Ben Bilmem RTÜK Bilir! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Kanal D’de yayınlanan “Ben Bilmem Eşim Bilir” adlı yarışma programına 502 bin 979 TL para cezası verdi. Programda eşini motive etmek için “beni başkasıyla hayal et” diyen yarışmacının cümlesi RTÜK tarafından “genel ahlâka aykırı” bulundu.  
RTÜK, programın “toplumun millî ve manevî değerlerine, genel ahlâka ve ailenin korunması ilkesine aykırı olduğuna” hüküm vererek Kanal D’ye 502 bin 979 TL para cezası verdi.
 
Konuyla ilgili uzman raporu şöyle:
“Yarışmanın bir bölümünde erkek yarışmacıların gergin bir lastik ile bağlanarak masanın üzerinde yer alan yumurtaları 90 saniyede eşinin tahmin ettiği sayıda alması istenmiştir. Yarışmacılardan Hande-Berk çifti arasında şu diyaloglar yaşanmıştır:
 
‘Hande: Bebeğim beni başkasıyla düşün, bak kötü bir şey düşün bana sinirlen.
 
Sunucu: Ya Hande öyle bir gaza getirdin ki adam masayı alıp götürecekti.
 
Hande: Her şeyi düşündüm o geldi aklıma, etkili oldu değil mi güzel oldu?
 
Sunucu: Ona sor.
 
Hande: Etkili oldu mu hayatım?
 
Sunucu: Gıcık oldun mu?
 
Berk: En son dönerken yuh dedim ya, belki duymuşlardır.’
 
Kamuoyunda bir kişinin ‘beni başkasıyla düşün’, şeklindeki ifadesi malumları üzere meşru olmayan bir ilişki biçimi yani aldatma olarak ifade edilmektedir. Yarışmacının kendince yarışan çiftini motive etmek amacıyla bu tür bir girişime başvurduğu gerekçesi bu motivasyon araçlarının veya söylemlerinin bir sınırının veya ölçüsünün olamayacağı anlamına gelmemelidir.”    

Video Haber İkon  İlgili Video:


Etiketler: medya
İstihdam